|

Çözümü baraja feda ettiler

HDP’nin barajı geçmek için çözüm sürecini feda ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar. Öcalan bunları yakalasa, 'her şeyi mahvettiniz' diye sopayla kovalar diye düşünüyorum" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:55 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, konuk olduğu Anadolu Ajansı Editör Masası'nda çözüm süreci, HDP'nin seçim dönemi ve sonrasındaki tavrına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akdoğan, özetle şunları söyledi:



HDP tüm stratejisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşıtlık üzerine kurdu. Barajı geçmek için çözüm sürecini feda ettiler. Öcalan silah bırakma çağrısı yaptı üç hafta HDP bunu açıklamaktan imtina etti. Öcalan'ın çağrısına ayak diredi. Sayın Erdoğan, Ukrayna'ya giderken 21 Mart'ta izleme kuruluna tepki gösterdi. Aynı gün Öcalan'ın Nevruz konuşması okundu. Bu çağrıya karşılık gelmeyince Cumhurbaşkanı da tepki gösterdi. Bu kronolojiyi doğru okumak lazım. Ve bununla beraber süreç, bir çözümsüzlük siyaseti ile önce askıya alınmıştır, şu anki aşamada da dondurulmuş ve mekanizma durdurulmuş durumda.



DOLMABAHÇE MUTABAKAT DEĞİLDİ


Dolmabahçe'deki bir ortak mutabakat değildi. Önceden kurgulanmış bir şey değildi. Normalde benim makamımda yapılırdı bu görüşmeler. 'Cumhurbaşkanı her ayrıntıyı biliyor' iddiası külliyen yalan. Gezi olayları PKK'nın kimyasını bozdu. Zaten silah bırakmaya ayak diriyordu. Sonrasında 17-25 Aralık da olunca örgüt şöyle düşünmeye başladı: 'Acaba bu hükümet gider mi?



HDP SÜRECİ HAVAYA UÇURDU


HDP barajı geçmek için Erdoğan karşıtı bloğu kaldıraç olarak kullandı ama karşılığında süreci de havaya uçurmuş oldu. Barajı geçmek için süreci feda ettiler. 'HDP'nin hiçbir karşılığı yok. HDP'nin hiçbir anlam ifade etmeyen bir pozisyonu var. AK Parti varsa çözüm süreci vardır' dedim. Sen AK Parti'yi devirme projesinde kendini kullandıracaksın, sonra süreç ne olacak, gel yap diyeceksin. Böyle kandırma olabilir mi? HDP tabanı Kürtler, bunlara sebep olan HDP'li yöneticilerine hesap sormalı lazım. Siz nasıl bir oyuna alet oldunuz, bütün yaşadığımız sıkıntılar yaşanıyor.



BUNLAR KÜLLİYEN YALAN


Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar; Öcalan, başkanlık sistemine, AK Parti'yle koalisyona karşı… Külliyen yalan. Öcalan'ın adını kullanarak toplumu kandırıyorlar. Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum, 'her şeyi mahvettiniz' diye... Demirtaş kendi PR'ını yaptı. El bebek gül bebek, bir çiçek çocuğu olarak imaj imalatına dönüştü. Şimdi ne olacak diye kıvranıyorlar. Kandil'le aralarında bir anlaşma olduğu söylenebilir.



Seçimden sonra eylem kararı aldı


Akdoğan, terör örgütünün eylemsizlik kararına uymadığını belirterek, “7 Haziran'dan sonra terör örgütü 150'ye yakın silahlı saldırı yapmıştır. 10 asker ve polisimizi şehit etmiştir. Seçimden sonra örgüt doğrudan eylem kararı almıştır. Devlet terörle mücadeleyi hukuk içerisinde vermektedir. 90'lı yıllara dönüş söz konusu değildir" dedi. Terör örgütü PKK'nın IŞİD'i kullanarak meşrulaşmaya çalıştığını vurgulayan Akdoğan, “Son dönemde yaptıkları, var olan güveni tamamen havaya uçurdular. Bu yüzden bunlar güveni yıkmıştır, sarsmıştır. Burada PKK'nın artık 'onu yapın, bunu yapın' diye şart koşacak hali yok" diye konuştu.






-----------------------------------------------------------------


ne kadar?


neler?


haberi


haberi


erişime açıldı



#çözüm süreci
#hdp
#pkk
9 yıl önce