|

Cübbeli Ahmet cezaevinden ayrıldı

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel tahliye edildi. Ünlü'nün tahliyesi sırasında çok sayıda seveni Metris Cezaevi'ne akın etti. Ünlü, omuzlarda taşınarak götürüldü.

YENİSAFAK.COM.TR / CİHAN
00:00 - 7/12/2012 Cuma
Güncelleme: 14:32 - 7/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
Cübbeli Ahmet cezaevinden ayrıldı
Cübbeli Ahmet cezaevinden ayrıldı

Kamuoyunda 'Karagümrük çetesi' olarak bilinen suç örgütüne yönelik dava kapsamında tutuklu yargılanan ve 'Cübbeli Ahmet Hoca' ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel tahliye edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davaya ilişkin ara kararını açıkladı.

Heyet, 5 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren 6352 sayılı Denetimli Serbestlik Kanunu'nun, 'dava ve cezaların ertelenmesi' başlıklı geçici 1. maddesi hükmü ile aynı yasa kapsamında değiştirilen Türk Ceza Kanunu'nun 220/6-7 ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 109. maddesi hükümlerini göz önüne alarak, tutuklu sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü ile Mahjouba Demirel'in, üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdikleri süre ve tutuklamanın koruma tedbiri olması gerekçesiyle tahliye edilmelerine karar verdi.

Kararı öğrenen yakınları ve sevenleri, Ünlü'nün tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'ne akın etti. Buradaki resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra Ünlü cezaevinden çıktı. Kararı büyük bir sevinçle karşılayan sevenleri Ünlü'yü omuzlarda taşıdı. Kendisini bekleyenlere teşekkür eden Ünlü, araca binerek cezaevinden ayrıldı.


11 yıl önce