|

Cudi'deki operasyonlarda 15 terörist öldürüldü

Cihan
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 13:23 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Cudi'deki operasyonlarda 15 terörist öldürüldü
Cudi'deki operasyonlarda 15 terörist öldürüldü

Güvenlik güçleri tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar aralıksız devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı, bölgedeki çatışmalarda 15 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

Bölgede 2 gündür yoğunlaşan operasyonlar, havadan ve karadan devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı, operasyonlara ilişkin resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

29 Ekim 2007 günü Cudi Dağı bölgesinde arazi arama ve taraması yapan birliklerin saat 11.00 sıralarında bir grup terör örgütü mensubuyla sıcak temas sağlandığının belirtildiği açıklamada, "Akşam saatlerine kadar süren çatışmalarda 3 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu şehit olmuştur. Bölgede manevra birlikleri, silahlı helikopterler ve diğer ateş destek vasıtaları ile yapılan ateşler sonucunda 15 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli üçgeninde de çatışmalar devam ediyor. Yapılan arazi arama taramalarında terör örgütüne ait tespit edilen sığınaklar bir bir imha ediliyor.

Bingöl'ün Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarına ait; bir adet patlayıcı madde düzeneği, 415 adet muhtelif mühimmat, bu silahlara ait 9 adet şarjör, çeşitli ilaç, gıda maddesi ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bingöl-Genç karayolunun 5'inci kilometresine terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı madde düzeneği de güvenlik güçleri tarafından bulunarak etkisiz hale getirildi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan terör örgütü mensuplarına ait altı sığınak içerisinde, 160 kilogram gıda maddesi ile muhtelif gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Hani ilçesinin dağlık arazi kesiminde de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldı.

Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına, teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı.

Olaylarda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

16 yıl önce