|

Çukurca'da ve Bingöl'de asker PKK'yla çatıştı

Ajanslar
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 09:40 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Çukurca'da ve Bingöl'de asker PKK'yla çatıştı
Çukurca'da ve Bingöl'de asker PKK'yla çatıştı

Hakkari'nin Çukurca ilçesine sızmaya çalışan PKK'lıların saldırısı sonucu 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Alınan bilgilere göre, teröristler saat 02.30 sıralarında ağır silahlarla ilçedeki 10 noktaya eş zamanlı saldırı düzenledi. İlçe Jandarma, emniyet müdürlüğü, emniyet lojmanları ve çok sayıda üs bölgelerine yönelik saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi. İlk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.Teröristlerin ilçe merkezinin karşısında bulunan tepelere doçka denilen ağır silahlar yerleştirdiği, saldırı sırasında roket atar ve el bombaları kullandığı öğrenildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, Çukurca ilçesinde teröristlerce askeri birliğe düzenlenen saldırıda 4 teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi.

Hakkari Valisi Türker AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerce saat 02.30 sıralarında Çukurca ilçesi 49 nolu sınır taşındaki askeri birliğe yönelik ateş açıldığını söyledi.

Türker, 'Terör örgütü üyelerinin ilk ateşinde 1 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz ise yaralandı. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine yaklaşık 1,5 saat çatışma devam etti. Teröristlerin gecenin karanlığından faydalanarak kaçmasının ardından yapılan arama tarama faaliyetlerinde 4 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir' dedi.

Vali Türker, olaydan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını bildirdi.


Bingöl'de 12 terörist ele geçirildi

Bingöl Valiliği, Ilıca beldesinde bir eve düzenlenen operasyonda 3'ü sağ, 9'u ölü olmak üzere 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 04.00 sıralarında, alınan bir istihbarat doğrultusunda güvenlik güçlerinin merkez Ilıcalar beldesinde bir eve operasyon düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, 'Operasyon sonucunda 3 örgüt mensubunun sağ, 9 örgüt mensubunun da ölü olarak ele geçirildiği anlaşılmıştır. Olay yerinde 9 Kalaşnikof, 5 el bombası, 1 roketatar, 2 M-16 ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, bir büyük ve bir küçük telsiz ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir' denildi.

12 yıl önce