|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu başarılar bize altın tepside sunulmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ÖNDER Gençlik Buluşması'nda konuştu. İmam hatip okullarının kurulmasında yaşanan zorlukları hatırlatan Erdoğan, "Bu okulların her tuğlasında halis niyet vardır, inanç vardır" dedi. Gençlere "Daha çok çalışmalıyız" diye seslenen Cumhurbaşkanı, "Hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:02 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 16:38 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ÖNDER Gençlik Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu manzarayı görüp de şükretmemek mümkün mü?

Bu okulların kurulmasında, gelişmesinde emeği olan tüm büyüklerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Buradan bu büyük davaya katkı sunmuş herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugünlere kolay gelmedik. Sizleri, üniversitelerin kapılarından çevirdiler. Fakat sabrettik, sabrettiniz.

Artık isteyen istediği okula gidebiliyor mu? Ama sizden bundan sonra başarı bekliyorum. Rekabetçi olacaksınız. İlimde, irfanda rekabet istiyorum. Onun için de gayretinizi çok önemsiyorum.

Hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı. Başardığımız her şeyi önce Allah yardımına, verdiğimiz samimi mücadeleye ve yaptığımız fedakarlıklara borçluyuz. Bu okulların her tuğlasında halis niyet vardır, inanç vardır. Bu okulların sahibi 7'den 70'e milletimizin ta kendisidir.

İmam hatiplere uygulanan ayrımcılık ayıbını unutmadık, unutmayacağız. 28 Şubat döneminden kalan bu ayıbı biz kaldırdık. Böylece öğrenci sayısı 60 bine düşen okullarımızın kapılarını vurulan zinciri millet olarak kırdık. İmam hatiplerde yetişen nesil, ülkesi ve milleti için her tehlikeyi göze alan 15 Temmuz ruhunun ta kendisidir.

İmam hatipli demek dinini, diyanetini, değerlerini en iyi şekilde öğrenen ve yaşayan kişi demektir. İmam hatipli demek ecdadını bilen, tarihine vakıf, mensubu olduğu milletin en ideal temsilcisi olmaya namzet kişi demektir. Terör örgütleriyle, haksızlıkla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle, meşru olmayan hiçbir işle imam hatipli asla yan yana gelmez, gelemez. İşte bunun için FETÖ gibi ihanet çeteleri bu kutlu çatı altında kendilerine istismar zemini bulamamışlardır.

Celalettin Hocamız kurucu müdür olarak görev yapacağı okula atanana kadar kimi zaman elinde süpürgeyle temizlik, kimi zaman tamirat yapar, ardından da sınıfına geçip öğrencilerine ders verirdi. Kendisi Arapça, Farsça ve Fransızca'yı iyi derecede bilen, İslami bilimleri iyi bilmekle beraber, Batı bilimlerine de hakim bir hocaydı. Bunun için okullarda Fen derslerinin olması için de büyük çaba harcadı. Fakat bu devleti yönetenler zannediyordu ki sadece Kur'an-ı Kerim, Arapça, İslami bilgiler okuyoruz. Yani bizim kimya, fizik, felsefe okuduğumuzu bilmiyordu. Dediler ki buradan aldığınız diplomayla üniversiteye giremezsin. Örneğin ben imam hatip diplomamla üniversiteye gitmedim. Gittim başka liseden de mezun oldum, üniversiteye öyle girdim. Ama şimdi artık bu engeller yok.

Celalettin Ökten Hocamız şöyle diyordu: 'Bu okulların açılması için çok mücadele verdim. Kimi zaman okul müfredatına fizik, kimya gibi derslerin konulmasına karşı çıkan hocalarla uğraştım.' İmam hatiplerin eğitim sistemimizin seçkin okulları haline dönüşmesinde işte bu misyonun çok büyük katkısı olmuştur.

"Arena isimlerini kaldıracağız"

Burası stadyum. Arena değil. Biz arenaya karşıyız. Avrupa'da geçmiş dönemlerde arenalarda ne yaptığını biliyorsunuz. Sözlükten bakarsanız arenanın ne anlama geldiğini görürsünüz. Bu yüzden stadyumlardaki 'arena' isimlerini kaldıracağız."

#Recep Tayyip Erdoğan
#ÖNDER
7 yıl önce