|

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Malazgirt Zaferi' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Milletimiz, gelecekte de iradesine, istiklal ve istikbaline sahip çıkmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
12:38 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 12:42 - 26/08/2016 Cuma
IHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 945'inci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türk milletinin her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden geleceğini, barış ve huzura kastedenlere karşı gereken cevabı vereceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:



"Anadolu'nun, aziz milletimizin anavatanı haline gelmesine vesile olan Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyorum. Siyasi ve askeri sonuçlarıyla Türk ve dünya tarihine damga vuran Malazgirt Zaferi, farklı inanç, dil, köken ve kültürlerin barış ve hoşgörü içinde yaşadığı bir medeniyetin ilk adımı olmuştur. Anadolu'nun kapılarını Türklere açan, adaletli ve merhametli yönetim anlayışıyla tarihe geçen Sultan Alparslan, asırlar boyunca sürecek olan barış, hoşgörü ve sevgiyi esas alan ortak yaşam kültürünün temellerini atmıştır. Bugün bizleri güçlü kılan, önümüzde çıkan her zorlukla mücadele azmimizi artıran, farklılıklarımıza rağmen bir bütün olmamızı sağlayan kararlılık, 1071'de sergilenen kararlılık ve o güne hakim olan şuurun bugüne yansımasıdır. Aziz milletimiz asırlar sonra aynı azim ve kararlılıkla vatan topraklarına sahip çıkmakta, art niyetli tüm girişimlere birlik ve beraberlik içinde karşı koymakta, gelecek nesillere daha gelişmiş ve aydınlık yarınlar bırakmak için çalışmayı sürdürmektedir. Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelecek, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı verecektir. Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Malazgirt Zaferi
8 yıl önce