|

Cumhuriyet yazarlarından büyük provokasyon

Avrupa'da İslam'a saldırıları ve ırkçılığı körükleyen provokasyon, ifade özgürlüğü kılıfıyla Türkiye'de de yapılmaya başlandı. Charlie Hebdo saldırısından sonra derginin ilk sayısının kapağındaki Peygamber Efendimiz'in karikatürünü Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya, bugün köşesinde sansürsüz olarak yayınladı.

10:13 - 14/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:08 - 14/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Paris’te geçtiğimiz Çarşamba günü saldırıya uğrayan ve 4 karikatüristini kaybeden Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, yeni sayısı 16 dilde 3 milyon baskıyla piyasaya çıktı.


KAPAKTA HZ. MUHAMMED KARİKATÜRÜ

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in karikatürünü kapağına barındıran Charlie Hebdo, ifade özgürlüğü adı altında provokasyona imza attı. 
Kapakta, gözü yaşlı bir şekilde çizilen Peygamberimiz Hz. Muhammed büyük harflerle ‘Ben Charlie'yim’ yazılı bir dövizi tutuyor, üstte ise yine büyük harflerle ‘her şey affedildi’ yazıyor.

O KARİKATÜRÜ KÖŞELERİNE TAŞIDILAR

Charlie Hebdo'nun provokasyonuna Türkiye'den Cumhuriyet gazetesi ortak oldu. Dergiyi Türkiye'de ek olarak dağıtacak Cumhuriyet gazetesinin iki yazarı ise bugünkü köşe yazılarında haddini aştı.


İslam dünyasından tepki toplayan karikatürü Cumhuriyet yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya, köşesinde sansürsüz yayınladı. 


Son süreçte tek bir merkezden yönetilen ve Avrupa'ya yayılan İslamofobik düşüncenin Türkiye'deki uzantıları ise Charlie Hebdo'nun sayısı ile kendilerini belli etti. 


#ceyda karan
#cumhuriyet gazetesi
#hikmet çetinkaya
9 yıl önce