|

Dağda operasyon ilçede kucaklaşma

Terör örgütü PKK'nın Beytüşşebap saldırısının ardından özel timler Kato Dağı'nda operasyon başlattı. Bu sırada operasyonu bizzat yöneten 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin başında bulunduğu askeri heyet ilçede vatandaşlarla kucaklaştı

Aa
00:00 - 7/09/2012 Cuma
Güncelleme: 23:19 - 6/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Dağda operasyon ilçede kucaklaşma
Dağda operasyon ilçede kucaklaşma

Terör örgütü PKK'nın Şırrnak'ın Beytüşşebap ilçesine düzenlediği saldırının ardından özel timler Kato Dağı'nda terörist avına çıktı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç'in bizzat yönettiği operasyona 23. Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler destek verdi. Beytüşşebap'a yaklaşık 7 kilometre mesafedeki Laleş yaylası civarındaki teröristlere operasyon düzenlendi. Laleş yaylası, örgüte yeni militan kazandırma toplantılarına dönüşen Koyun Kırpma Festivali ile gündeme gelmişti. Temmuz ayında gerçekleştirilen festival bu yıl İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı.

KOMUTAN VATANDAŞLA BULUŞTU

Beytüşşebap'ta 2-3 Eylül'de gerçekleştirilen terör saldırısının ardından bölgeye giden askeri heyet, incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürdoğan Doğru'nun da bulunduğu askeri yetkililer bölgeyi ziyaret etti. İlçe merkezinde yaya olarak dolaşan askeri yetkililer, vatandaşlarla ve ilçe esnafıyla sohbet etti.


1 yıl önce göreve başlamıştı

Operasyon sırasında çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak şehit düştü. Şehit Çolak'ın memleketi Amasya'ya acı haber ulaştı. Görevine 1 yıl önce başlayan ve bekar olduğu öğrenilen şehidin annesi Muradiye Çolak ve babası Nevzat Çolak, “Vatan millet sağolsun” dedi.




12 yıl önce