|

Dallas gibi

Eski süper savcı Murat Gök, tutuklattığı bir şüphelinin kızı Ü.İ.E'yi taciz etmekle suçlanıyor. Gök, 'Evlenecektim' diyerek kendini savundu. Gök, Ü.İ.E'nin avukatı Ayla Ergüven Ülük'ün de kocasını tutuklattığını bu nedenle iftiraya kurban gittiğini söyledi.

İzmir
00:00 - 3/09/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:02 - 3/09/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Dallas gibi
Dallas gibi

Samsun'a atanan eski İzmir özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök ve öne sürülen iddialar Dallas dizisindeki entrikaları andırıyor.

Yaşar Üniversitesi öğretim görevlisi Ü.E.İ., Gök'ün İzmir'de görevliyken kendisini cep telefonundan taciz ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu. İzmir Barosu avukatlarından Tarcan Ülük, Ü.E.İ. adına Karşıyaka Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, Gök'ün, bir soruşturma kapsamında müvekkilinin babasını tutuklattığını, davayı takip ederken de kendisinden telefonunu aldığını söyledi. Ülük, Gök'ün yardım bahanesiyle müvekkilini taciz ettiğini iddia etti. Yeni Asır gazetesine bir açıklama yapan Gök, mesajları gönderdiğini kabul etti. Gök, “Mesajları ben gönderdim ancak hepsi de o hanımla 6 ay süren ilişkim sırasında çekildi. Ü. hanımla evlenmeye dönük, ciddi bir ilişki yaşıyordum. Daha sonra özel sebeplerle bu ilişki bitti. Şimdi 25 Eylül'de başka biriyle evlenmeye hazırlanıyorum” diyerek kendini savundu. Ü.E.İ'nin diğer avukatı Ayla Ergüven Ülük ise aşk iddialarını yalanlayarak, “Savcı tarafından müvekkilime yapılan tek taraflı teklif vardır. Müvekkilim bu teklifleri reddetmiş, azarlamıştır” dedi. Savcı Gök bu kez yeni bir açıklama yaparak Ayla Ergüven Ülük'ü hedef aldı. İzmir'deyken 'Yengeç' operasyonunda Ülük'ün kocası avukat Tarcan Ülük'ü tutuklattığını hatırlatarak, bu nedenle Ülük'ün kendisine iftira attığını söyledi. Ülük'ün cevabı da gecikmedi: “Bu tamamen tesadüf. Duygu ve düşüncelerimizi işimize yansıtmayız. Ben sadece müvekkilimin avukatıyım.”


15 yıl önce