|

Darbe propagandasından reklamlara bağlanıyoruz!

NTV'deki darbe propangadasının bir benzeri Mustafa Balbay'ın günlüklerinin tartışıldığı CNN Türk'teki Ankara Kulisi'nde yaşandı. Fikret Bila Cumhuriyet yazarı Arcayürek'in darbeyi savunan sözlerine diğer konukların cevap vermesini engelledi. İzleyicilerden yoğun tepki gelince de sık sık reklam arası verdi.

İstanbul
00:00 - 24/03/2009 Salı
Güncelleme: 02:58 - 24/03/2009 Salı
Yeni Şafak
Darbe propagandasından reklamlara bağlanıyoruz!
Darbe propagandasından reklamlara bağlanıyoruz!

Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila ve Radikal Ankara Temsilcisi Murat Yetkin'in sunduğu CNN Türk'te canlı yayınlanan Ankara Kulisi programında adeta darbe propagandası yapıldı. Mustafa Balbay'ın günlüklerinin tartışıldığı programda, Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek darbe savunuculuğu yaptı. Fikret Bila, Arcayürek'i savunarak, diğer konukların cevap vermesini engelledi. İzleyicilerden gelen yoğun tepkiler üzerine de sık sık CNN programlarının tanıtıldığı reklamlara bağlandı!

BİLA'DAN DARBE SÖZLERİNE DESTEK

Önceki gün akşam canlı olarak yayınlanan 'Ankara Kulisi' programına Cumhuriyet'ten Cüneyt Arcayürek, Hürriyet yazarı ve 'Darbe Günlükleri'ni yayınlayan Tempo 24 sitesinin 'Ceo'su Mehmet Yılmaz, Zaman'dan Hüseyin Gülerce ve Star gazetesi Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu katıldı. Programda Arcayürek'in 'darbe' eksenli konuşmaları stüdyoda tansiyonu hayli yükseltti. Son derece sinirli olduğu gözlenen ve zaman zaman rengi kızaran Arcayürek, Mustafa Balbay'ı savunurken, sözkonusu günlükleri kitap yazmak için tuttuğunu savundu. Arcayürek'in bu darbeyi savunan konuşmalarına Fikret Bila destek verince gerilim iyice yükseldi.

ARCAYÜREK: İHTİLAL NORMAL

Balbay'ın komutanları kışkırtmak için söylediği sözler ve TSK'nın komuta kademesinde yapılmasını istediği değişiklikler hatırlatılınca Arcayürek, darbe istemenin normal olduğu yönünde konuşmaya başladı. Bu sözlere Mehmet Yılmaz ve Bila destek verdi. Mustafa Karaalioğlu ise “Hayatımda darbenin bu kadar övüldüğü başka program görmedim” diyerek tepki gösterdi.

SERT TEPKİYE REKLAMLA CEVAP!

Karaalioğlu'nun sert tepkisi üzerine Fikret Bila araya girdi ve 'reklamlara gidiyoruz' dedi. Darbeye övgü dolu sözlerin CNNTürk'ten yayınlanması üzerine vatandaşlar yoğun biçimde tepki telefonları açmaya başladı. Reklam dönüşünde Fikret Bila, programda darbenin övüldüğü yönünde vatandaşlardan yoğun telefonlar aldıklarını söyledi. Yoğun tepki telefonları gelmeyi devam edince Bila sık sık reklam araları vermeye başladı.

ÖZET YAPTI, KONUŞTURMADI

Her reklam dönüşünde de Bila uzun özetler yaparak konuşma sürelerini iyice kısalttı. Sık sık reklam arası verilmesine konuşmacılar da tepki gösterdi. Hatta bu durum sorulunca Murat Yetkin de “anlamadım” şeklinde omuzlarını silkti. Reklam kuşağında ise geniş biçimde CNNTürk'ün program tanıtımları verildi.


İzleyiciler çıldırdı

Darbe propagandası yapan Cüneyt Arcayürek'e cevap vermek isteyen Karaalioğlu ve Gülerce'nin konuşmalarını sınırlayan Fikret Bila izleyicilerden gelen tepki telefonları üzerine programı sık sık reklamlarla kesti. Bila'nın sık sık reklam arası verip, her dönüşte programın özetini yapmasına rağmen konuklar arasındaki tansiyon düşmedi.

DARBE YAPMAK ŞENER ERUYGUR'UN HAKKI

Arcayürek, Fikret Bila'nın önlemlerine rağmen Şener Eruygur'la ilgili konuşmaya devam edince program sunucu Murat Yetkin araya girdi. Bunun üzerine Arcayürek sinirlenerek “Senin bilip yazamadıklarını söylüyorum” dedi. Savunmaya geçen Murat Yetkin ise “Sayın Arcayürek ben bildiklerimi yazıyorum” dedi. (Yetkin, 2003-2004 yıllarında planlanan darbelerle ilgili ayrıntıları bilmek ama yazmamakla eleştiriliyordu.) Arcayürek, konuşmasının devamında Şener Eruygur'un TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi çerçevesinde darbe yapmaya hakkı olduğunu bunu mahkemede söyleyebileceğini iddia etti.

Bila, canlı yayının sonuna doğru programın konusu “darbe günlükleri” olmasına rağmen tartışmayı Doğan Grubu'na kesilen vergi cezasına çekti. Bila programı vergi cezasının haksız olduğunu içeren yorumlarla bitirdi.



CNN Türk'e tepki yağıyor
  • CNN Türk'ün canlı yayınını kanalı arayarak protsto eden vatandaşlar dün de internet sitelerinde tepki gösteremeyi sürdürdü. NTV'de geçen hafta darbe çığırtkanlığı içeren sözler için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatan izleyiciler RTÜK'ün gerekeni yapmasını istediler.
  • SON ÇIRPINIŞLARI: Dervişin fikri neyse zikri odur. M.Karaalioğlu ile H.Gülerce'nin katılmasına üzüldüm bence değmez.. Onların son çırpınışları ama nafile artık ok yaydan çıktı. Hayırlı olsun.. (Ahmet Horuz)
  • ERDOĞAN NE DESİN: Şimdi Sayın Başbakan dese ki Aydın Doğan'a senin kanalında darbe çağrıları var. İnanın Aydın Doğan kendi tv'sine çıkıp başlayacak kem küm etmeye. Tescilli sabıkalı bu tür konularda ne de olsa (Fatih Seyhan)
  • PES DOĞRUSU: Türk olmaktan utanmıyorum ama bu aydın denen karanlık bazı kişilerle aynı ırktan olmak zoruma gitmeye başladı...Darbeymiş... Darbenin Türkiyeye ne kazandırdığını ne kaybettirdiğini söylesinler bize... Cumhuriyetmiş... Nerde halkın sözü... Sen kalk halkın seçtiğini birkaç kirli fikir uğruna yerle bir et...
  • HEMEN RTÜK: NTV'deki darbe progpagandasına suç duyurusunda bulunulmuştu. Burada zaman harcamayalım, direk RTÜK'e şikayet edelim! Taraflı yayıncılığından dolayı CNN Türk'ü kınıyorum. (Serkan Tekin)
  • TÜKENİŞ: Kendilerinin tükenişlerinin ve kendilerini garantici bir kesimin kucağına oturarak garantiye almaya çalışmanın ibretli bir vesikası, buna tükeniş denir bitiş,hoşgeldiniz sona.... (Baybars Can)



  • 15 yıl önce