|

Davutoğlu: Cizre'de özgürlük hakim olacak

Başbakan Davutoğlu Batman'da AK Parti il kongresinde "Bu baş bu gövdedeyken, bu yürek bu bedendeyken Allah şahittir ki bir gün dahi Kürt, Türk ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Davutoğlu, "Hain gelecek, hesap verecek" sloganı üzerine de "Hainlerin hepsi hesap verecek. 2005’te Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, Diyarbakır’da yaptığı konuşmayla başlayan Çözüm Süreci, her türlü badireleri aşarak bugünlere kadar geldi" ifadelerini kullandı.

16:49 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 18:16 - 25/01/2015 Pazar
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Al bayrak altında, bundan sonra kimse dini, örfü, adeti, kültürü dolayısıyla dışlanmayacak. Herkes adalet üzere yaşayacak, adalet içinde bu topraklarda hayat sürecek. Bu bizim taahhüdümüzdür" dedi.


Davutoğlu, Batman'da, Atatürk Spor Salonu'ndaki AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'ndee katıldı.


Başbakan Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmasına, "Batman'ın bizimle olduğunu çok iyi biliyoruz. Batman’ın ne kadar vefakar olduğunu da iyi biliyoruz. Saatlerdir burada bizi bekliyorsunuz, bu vefanız dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum" diyerek başladı.


Batman ve Diyarbakır programını aynı gün planlarken, zor bir programa karar verdiklerini ifade eden Davutoğlu, iki ilde de yoğun ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. 


Havalimanından salona gelene kadar, kendisini cadde boyunca dizilerek bekleyen Batmanlıları gördüğünü anlatan Davutoğlu, "Bir kez daha ümidimiz arttı, bir kez daha geleceğe çok daha büyük bir ümitle bakmaya başladık. Çünkü Batman, eğer böyle hasretle bizi saatlerdir bekliyorsa" diye konuştu. 


"Ümmetin, milletin ve Batman'ın oğlu Ahmet Davutoğlu"


Davutoğlu, salondakilerin "Ümmetin Oğlu Ahmet Davutoğlu" sloganına, "Ümmetin, milletin ve Batman'ın oğlu Ahmet Davutoğlu" sözleriyle karşılık verdi.


 Salondakilerin, daha sonra "Vur Vur İnlesin, Pensilvenya Dinlesin" sloganına da "Herkes dinleyecek, özellikle de Çözüm Süreci'ni baltalamak isteyen içerideki hainler, dışarıdaki düşmanlar da dinleyecek" diye karşılık veren Davutoğlu, şöyle devam etti:


"Türkiye’de aslında çok parti var zannediliyor. Ama aslında iki parti var. Bir: Bu millet için vizyonu olan, bu millet için misyonu olan,  Türk'üyle Kürt'üyle Zaza'sıyla Çerkez'iyle 77 milyonu bağrına basan AK Parti ve ülkemizin belli yerlerinde siyaset yapmaya çalışan diğer partiler. Biz, Çözüm Süreci derken aşkla muhabbetle bundan bahsederken aslında bir rüyamız var. O rüya ne biliyor musunuz? O rüya, Türkiye’yi bir kardeşler diyarı, özgür ve demokratik ülke yapmanın yanında bütün bu bölgeyi,  Mezopotamya’yı ayağa kaldırarak, bu toprakları tekrar medeniyetin merkezi yapma rüyası. Akkoyunlu Osman Bey’in rüyasıdır bu, bu topraklarda kardeşliği tohum olarak eken ashabın, evliyanın, yiğit insanların rüyasıdır. Bizimle yürümeye kendini adamış Batmanlılar böyle heyecanla saatlerce beklemişken ne gam, isterse 6-7 Ekim’i bahane ederek, Batman’ı bir kaos şehri haline dönüştürmek isteyenler olsun, isterse bölgemizi kan gölüne çevirmek isteyenler olsun, hepsinin karşısında dimdik ayaktayız, ayakta olacağız."


1990’lı yılların sonlarında ailesiyle Urfa’dan Diyarbakır’a, oradan da Batman Hasankeyf’e geldiğini ve Hasankeyf’e aşık olduğunu anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:


"Sonra Batman’a geldim, dostlarla kucaklaştım. Siirt’e gittim, orada da bir öğrencimin evinde damda yattım, gök kubbeye baktım Siirt'ten. Gök kubbeye baktığımda, Rabbimden niyazda bulundum, 'ya Rabbi bu kadar berrak gök kubbeye bu kadar berrak yer yüzü lazım. Bir adalet, barış lazım. Bize bunun öncüsü olmayı nasip et' diye dua ettim. 


Bakınız biraz önce Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek kardeşimiz anlattı, o da hatırasını nakletti, 1980’li yıllarda Kürtçe radyo, şarkı dinlemek için eski, babamın hacdan getirdiği eski teybi karıştırarak hat arardık, Ermenistan'dan gelen bir Kürtçe yayını dinlerdik. Şimdi bakın, bu bir utanç değil miydi.  Şimdi TRT Kurdi var. Kürtçe şarkılarının, türkülerinin, kardeşlik türkülerinin söylendiği TRT Kurdi var. Vatan bölünmedi."


"Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan ve paralel de kalleştir"

Davutoğlu, partililerin "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" sloganı üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan ve paralel de kalleştir. Hem güzel Türkçemiz, hem güzel Kürtçemiz bu topraklarda özgür ve al bayrak işte kardeşlerimin, bacılarımın dize dize dalgalandırdığı al bayrak altında, bu birlik bayrak altında, bundan sonra kimse dini, örfü, adeti, kültürü dolayısıyla dışlanmayacak. Herkes adalet üzere yaşayacak, adalet içinde, bu topraklarda hayat sürecek. Bu bizim taahhüdümüzdür, Edirne’ye de taahhüdümüzdür Hakkari’ye de taahhüdümüzdür."


Davutoğlu, partililerin, "Başbakan Ahmet, Barış Sana Emanet" sloganına da şöyle karşılık verdi:


"Emanetiniz başım üstüne. Barış, hepimize emanet. Biz esselamü aleyküm derken, barış için selam veririz. Nasıl Batman’da, Anadolu’nun her yakasında Trakya'da verirsek bu selamı, Arakan’da verdiğimiz de oradaki kardeşlerimiz aleykümselam derken size demişlerdi."


"Hainlerin hepsi hesap verecek"

Davutoğlu, "Hain gelecek, hesap verecek" sloganı üzerine de sözlerini şöyle sürdürdü:


"Hainlerin hepsi hesap verecek. 2005’te Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, Diyarbakır’da yaptığı konuşmayla başlayan Çözüm Süreci, her türlü badireleri aşarak bugünlere kadar geldi. Bu badirelere karşı da dimdik duracağız. İşte, şu anda bu al bayrak Somali’de de dalgalanıyor, Filistin’de de dalgalanıyor. Cumhurbaşkanımız, Somali’de. Somali’deki mazlumlara da kardeşlerimize de selam olsun."


Davutoğlu, "Peygambere uzanan eller kırılsın" sloganı atan partililere, "Hazreti Peygamber, hepimizin onurudur. Ona uzanan ellere karşı dimdik duracağız. Dünyanın her yerinde onun adının vakarını korumak görevimizdir" diyerek karşılık verdi.


Kürt Türk ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz

Başbakan Davutoğlu, "Bu baş bu gövdedeyken, bu yürek bu bedendeyken Allah şahittir ki bir gün dahi Kürt, Türk ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Alevi, Sünni ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Batman
#AK Parti il kongresi
9 yıl önce