|

Davutoğlu Portekiz ve ABD'ye gidecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3-7 Mart tarihlerinde Portekiz ve ABD'de ziyaretlerde bulunacak. Başbakan Davutoğlu'nun, Amerika'daki bazı Müslüman toplum temsilcileriyle görüştükten sonra Amerikan basınıyla da görüşmesi öngörülüyor.

Yeni Şafak
17:58 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:02 - 26/02/2015 Perşembe
AA

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden edinilen bilgiye göre, 3 Mart'ta Portekiz Eski Cumhurbaşkanı ve Medeniyetler İttifakı İlk Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio ile görüşecek olan Davutoğlu, daha sonra bir televizyona mülakat verecek.


Davutoğlu, Lizbon Merkez Camisi ziyaretinin ardından İslam Toplumu temsilcileriyle görüşecek ve şehit diplomatlar anısına dikilen anıta çelenk bırakacak.


Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva tarafından kabul edilecek Davutoğlu, Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho ile başbaşa görüşecek.


Başbakan Davutoğlu ve Coelho, 1. Türkiye-Portekiz Hükümetlerarası Zirve Toplantısı'na ve anlaşmaların imza törenine katılacak, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. 


Davutloğlu, Portekiz Başbakanı Coelho'nun onuruna vereceği yemeğin ardından New York'a hareket edecek.


New York programı

Goldman Sachs doğrudan yatırımcıları ile öğle yemeğinin ardından yatırımcı CEO'larla ikili görüşmeler gerçekleştirecek Davutoğlu, City Bank kurumsal yatırımcılarıyla akşam yemeğinde görüşecek. Davutoğlu, daha sonra Amerikan Türk Dernekleri yöneticileriyle biraraya gelecek.


Başbakan Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinin ardından Türk basın mensuplarıyla görüşecek. 


Bank of America ve Merrill Lynch Portfoy yatırımcılarıyla yenilecek öğle yemeğinde Davutoğlu, yatırımcı CEO'larla görüşecek, ardından CFR'nin yıllık kurumsal konferansına iştirak edecek.


Davutoğlu, BMGK'da "Uluslararası Kadın Günü" kutlama etkinliğine katılacak ve sonrasında devlet-hükümet başkanlarının söz alacağı bölümde konuşma yapacak.


Başbakan Davutoğlu'nun, Amerika'daki bazı Müslüman toplum temsilcileriyle görüştükten sonra Amerikan basınıyla da görüşmesi öngörülüyor.

#Başbakanlık Basın Müşavirliği
#Portekiz
#ABD
#Davutoğlu Portekiz ve ABD'ye gidecek
9 yıl önce