|

Davutoğlu'ndan Abdülkadir Badıllı talimatı

Abdülkadir Badıllı'nın defni konusunda ailesinin talebi üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu talimat verdi. Davutoğlu'nun talimatı ile Badıllı'nın Balıklıgöl ya da Ulu Cami civarına defnedilmesi için düzenleme yapılacak.

13:00 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 13:30 - 26/12/2014 Cuma
AA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Şanlıurfa Valiliğini ziyaretinde, tatil fırsatı buldukları zaman Avrupa'ya değil vatandaşlarla kucaklaşmak ve genel tabloyu görmek amacıyla bölge illerine geldiklerini söyledi.  


Başlatılan çözüm süreciyle bölgede ciddi bir normalleşme süreci yaşandığını aktaran Akdoğan, "Son yaşadığımız 6-8 Ekim olayları bildiğiniz gibi bir türbülans meydana getirmiş, olumlu gidişata sekte vurmuştu. Daha sonra sürecin tekrar ivme kazanmasıyla bölgede gerçekten ciddi bir normalleşme yaşandığını söyleyebiliriz" diye konuştu. 


Davutoğlu'ndan Abdülkadir Badıllı talimatı

Akdoğan, hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.



Ankara'da vefat eden Badıllı'nın Şanlıurfa'da toprağa verileceğini hatırlatan Akdoğan, "Ailesinin, cenazesini Balıklıgöl ya da Ulu Cami civarına defnedilmesi için bir talebi oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili talimatta bulundu. Bu çerçevede gerekli düzenleme yapılacak. İnşallah cenazeye ben de katılacağım" dedi. 

#başbakan yardımcısı
#yalçın akdoğan
#şanlıurfa
#kobani olayları
#çözüm süreci
9 yıl önce