|

Davutoğlu'ndan 'Ceylanpınar' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da 3 askerin ölümüne neden olan olayın terör veya sınır ötesinden gelen bir saldırı olmadığını belirterek, "Eldeki bütün bulgular bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında veya bir mesajlaşma sonrasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle ortaya çıkan bir tablo" dedi.

10:39 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 11:14 - 9/12/2014 Salı
DHA

Davutoğlu, Varşova'da kaldığı otelden ayrılmadan önce gazetecilerin sorusu üzerine Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde üç askerin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.


Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan hemen bilgi aldığını belirten Davutoğlu, konuyu gece boyunca takip ettiklerini söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'la da görüştüğünü, onlardan bilgi aldığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:


"Tablo aydınlanmış görünüyor. Maalesef üç askerimiz vefat etti, şehit oldu, Allah rahmet eylesin her şeyden önce. Eldeki bütün bulgular bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında veya bir mesajlaşma sonrasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle ortaya çıkan bir tablo. Yani herhangi bir saldırı, terör ya da sınır ötesi bir saldırı şu anki verilere göre söz konusu değil. Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne surette olursa olsun görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir. Bu sebeple askerlerimize rahmet diliyorum, Mehmetçiklerimize, ailelerine taziyelerimi iletiyorum."

#ceylanpınar
#şehit
#cinnet
#asker
#ahmet davutoğlu
#başbakan
#varşova
#tsk
9 yıl önce