|

Davutoğlu'ndan Dersim'e üç müjde

Tunceli Üniversitesi'nde konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, baskılar nedeniyle Türkiye'yi terk etmek zorunda kalan Türk vatandaşlarına geri dönme çağrısında bulundu. Eski kışlanın müzeye dönüştürüleceği, Tunceli Üniversitesi'nin isminin Munzur Üniversitesi olarak değiştirileceğini açıklayan Davutoğlu bütün ziyaret yerlerinin yollarının yapılıp restore edileceğini açıkladı.

15:06 - 23/11/2014 الأحد
Güncelleme: 16:52 - 23/11/2014 الأحد
AA

Davutoğlu, "Herkesin Dersim olaylarıyla ilgili kanaatleri farklı olabilir. Bunları tarihi araştırmalar içine sokabiliriz, o tarihi araştırmaların neticesini de bekleyebiliriz. Ama bana kimse, 75 yaşında bir yaşlının idama giderken feryadına sessiz kalıp, önce onun gözü önünde oğlunu öldüren zihniyet, kimi temsil ediyorsa etsin, o zihniyet zalimce bir zihniyettir. O zihniyeti savunanlar devleti savunmuş olmazlar, o zihniyet üzerinde devlet beka bulamaz. O zihniyetle yüzleşmeden de devlet, yeniden milletiyle buluşamaz. Biz yüzleşiyoruz" dedi.


Dersim'e üç müjde

Başbakan Davutoğlu, "Dersim'deki eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı 'Dersim Müzesi' olacak. Bütün ziyaret yerlerinin yolları yapılacak, o ziyaret makamlarına en iyi şartlarda gidilecek ve hepsi restore edilecek. Rektörümüz, üniversitenin adının Munzur Üniversitesi olmasını talep etti, 'Munzur Üniversitesi' adı da hayırlı olsun" diye konuştu.


Hiçbir ayrımcılık yapılmasına izin vermeyiz

Davutoğlu, "Alevi kardeşlerimize karşı hiçbir ayrımcılık yapılmasına izin vermeyiz. Aynı şekilde herhangi bir toplum kesiminin, başka toplum kesimlerine karşı ayrımcılık yapılmasına, gayrimüslimlere karşı ayrımcılık yapılmasına da hiçbir şekilde izin vermeyiz. Toplum içinde herkes eşit vatandaşlık haklarından istifade eder" dedi.


Şimdi saklanma vakti değil

Başbakan Davutoğlu, "Aslında herkes bir şeyleri sakladı, onlarca yıl bu topraklarda. Şimdi saklanma vakti değil, şimdi herkesin onurla, gururla öne çıkıp ne düşüncedeyse, ne ideolojideyse, hangi etnik veya mezhebi veya dini arka plandan gelmişse gururla, onurla bunları dile getirme vaktidir" diye konuştu.


Devletin resmi ideolojisi olmayacak

Davutoğlu, "İskilipli Atıf Hoca ile Seyit Rıza'nın idama yürüyüşlerindeki temel ortaklık, devletin resmi ideolojisinden farklı düşünmekti. Biz şunu diyoruz, bundan sonra devletin resmi ideolojisi olmayacak. Devletin bir tek, milletle bağı ve aidiyeti olacak. Milletin, toplumun her kesimiyle bağı olmayan bir devlet resmi ideolojiyle yaşayamaz. Resmi ideolojinin dayattığı tarih anlayışıyla da gelecek inşa edilemez. Hep beraber konuşacağız, kızmadan, öfkelenmeden. Hepimizin yaşadığı acıları paylaşarak konuşacağız" dedi.

#başbakan
#ahmet davutoğlu
#tunceli
#dersim
٪d سنوات قبل