|

Davutoğlu'ndan MİT tırları açıklaması

Başbakan Davutoğlu, durdurulan MİT tırlarıyla ilgili olarak, "Bu konuda bizim veremeyeceğimiz hesap yok. Hiçbir şekilde Türkiye hiçbir yerde terör örgütlerini desteklemedi. Sicilinde de en ufak bir leke yoktur" dedi.

Yeni Şafak
13:29 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 14:01 - 31/05/2015 Pazar
AA

Adana'da durdurulan MİT TIR'ları ile ilgili konuşan Davutoğlu, "Türkiye hiçbir yerde terör örgütlerini desteklemedi. Siyasi otorite talimat vermişse o talimata müdahale açık suçtur. Türkmen cephesi bizden yardım talep etti, 'Türkiye elini uzatmazsa katliamdan geçiriliyoruz' dediler. Görevi olmayan savcı müdahil oldu amirinden izin almadan bir yere baskın yapmak kimin haddine? Suriye Dışişleri Bakanı bana 'Sizin yayınlarda var, terörü destekliyorsunuz' diye soru sordu" dedi.



MİT tırlarına yapılan operasyon ile uluslararası kamuoyunda Türkiye'nin imajının hedef alındığını ve yapılan çalışmalara gölge düşürülmek istendiğini belirten Davutoğlu daha sonra şunları söyledi:



Peki içinde ne var? Açık söyleyeyim, içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez. Gidilen yer ilgilendirir, hedef ilgilendirir. Lojistik destek dedik, insani yardım dedik, bizim sınırımızda bir savaş seyrediyorsa o savaşın Türkiye'ye gelmemesi için eğer o tedbir o gün alınmamış olsaydı, mülteci sayısı 1500 daha artabilirdi. tırların durdurulmasından sonra Türkmenler büyük kayıplara uğradı.


#Başbakan
#Ahmet Davutoğlu
#MİT tırları
9 yıl önce