|

Davutoğlu'nun kitabına korsan operasyonu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Stratejik Derinlik" adlı kitabını basan matbaalara yapılan baskından sonra sanal ortamdaki korsan kullanıma karşı önlemler alındı. Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, operasyonlar sonucu korsan kitapların piyasadan toplandığı ifade edilirken, kopyalarının da dijital ortamdan kaldırıldığı belirtildi.

Yeni Şafak
15:51 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:55 - 27/12/2014 Cumartesi
AA

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği'nden yapılan açıklamada, korsan kitap basanların, Başbakan Davutoğlu'nun, Türkiye'nin uluslararası konumunu anlattığı "Stratejik Derinlik" isimli kitabını da kopyaladığı, sattığı ve internetten de kullanıma açtığı belirtildi.


Korsan Kitap İhbar Hattı'na gelen ihbarı değerlendiren birliğin, matbaalardan sonra sanal ortama da operasyon düzenlediği anlatılan açıklamada, operasyonlar sonucu kitaplar piyasadan toplanırken, dijital baskılarının da internetten kaldırıldığı kaydedildi.


Açıklamada, Davutoğlu'nun kitabının izinsiz indirilmesini sağlayan internet sitelerinin uyarı üzerine kitabın linkini kaldırdığı vurgulandı. 


Açıklamada Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi: 


"Bu net olarak şu anlama geliyor; korsancılar o kadar gözü kara ve o kadar cesur ki, ülkenin Başbakanının yazdığı telifli kitabını bile korsan olarak yayınlıyor. Sayın Başbakanımızın kitabının iki türlü korsanı var pek çok kitapta olduğu gibi. Bir fiziki korsan, bir dijital korsan. Bu kitabın korsanının yayınını yapan bedava indirebilme imkanı bulduğunuz onlarca siteyi de kapatmış durumdayız."


Bu yıl 205 dava ve soruşturmaya müdahil olduklarını ancak hiçbir kitap korsanın hapse girmediğini belirten Kaşıtoğlu, "Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumları göreve davet ediyorum. Haklarında onlarca davası olan korsan kitap basıcılarının elini kolunu sallaya sallaya hala bu ülkede gezebiliyor olmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.


 Bir yılda 15 milyon lirayı bulan kitap ve baskı ekipmanına el konuldu 


Açıklamada, 2014 yılında operasyonlarda 900 bin korsan kitap ve kitap materyalinin ele geçirildiği, 34 matbaaya baskın yapıldığı bildirilen açıklamada, piyasa değeri 15 milyon lirayı bulan kitap ve baskı ekipmanlarına el konulduğu aktarıldı.


Vatandaşların, Korsan Kitap Hattı'nın "korsanihbar@tbymb.org" adresine mail atarak veya "212/5140737-530/5807799" numaraları arayarak ihbarda bulunabilecekleri belirtildi.
#Korsan kitap
#Ahmet Davutoğlu
#Stratejik Derinlik
#ürkiye Basım Yayın Meslek Birliği
#Muharrem Kaşıtoğlu
9 yıl önce