|

Demirtaş'ın yaptığı isyana teşvikti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT1/TRT haber ortak canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, Demirtaş'ın iki ayrı kimlik olduğunu belirterek "Selahattin Demirtaş'ı 1 Ekim'de Başbakanlık makamında kabul ettim. Yani muhattap aldığım mesajını verdim. 1 Ekim'deki Demirtaş ile 6 Ekim'deki Demirtaş iki ayrı kimliktir. 6-7 Ekim'de yaptıkları şey bir isyana teşvikti" dedi.

Yeni Şafak
23:29 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:03 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu TRT1/TRT haber'in Mardin'den gerçekleştirdiği ortak canlı yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin soruları yanıtladı.



Davutoğlu, bu yaz 47 bin öğretmen atayacaklarını söyledi.




Diriliş Ertuğrul dizisinde detaya çok dikkat edilmiş. Esere katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Son derece başarılı bir dizi umarım devam eder.



Mardin ve Amasya keşfedilmemiş şehirlerimizdir bizim. Çok özel ilgil duyduğum şehirdir Mardin. O yüzden programı burada yapmak istedim.



Başbakan'ın canlı yayındaki açıklamalarından satır başları şu şekilde;



- Selahaddin Eyyübi, hekimdir düşünürdür, mükemmel bir prototip ve komutandır. Siyasetine irfan katmış biridir. Herkese ait olan bir şahsiyettir. Haçlılar dahi Selahattin Eyyübi'den övgüyle bahseder. Düşmanları bile övgüyle bahseder. Şuanda Osmanlı sınırları içinde yaşasaydık Osmanlı isimlerinin en önemli öncü isimlerinden görüldü. Her yerde sevilen bir isim. Hakkari'deki havalimanına ismini verdik bu yüzden.



- Selahattin Demirtaş'ı 1 Ekim'de Başbakanlık makamında kabul ettim. Yani muhattap aldığım mesajını verdim. Ve o konuşmada dedim ki 'Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiniz ama sizin dilinizi takdir etim'. 1 Ekim'deki Demirtaş ile 6 Ekim'deki Demirtaş iki ayrı kimliktir. 6-7 Ekim'de yaptıkları şey bir isyana teşvikti.



- Ben burada Mardinliyim, Edirne'de Edirneli'yim, Konya Konyalı'yım. Mesele her yere göre aday göstermek değil halka sirayet etmek. Ben akşam Kassimiye'de mevlüt dinlerken Kürtçe, Türkçe konuşmalar vardı.



- Bizim kafamızda daha açık bir taplo var. 2005'ten bu yana zihnimizdeki şeyleri bire birer yaptık. İnsani olanın bu olduğunu düşündüğümüz için yaptık.



- Çözüm süreci HDP'ye endeksli değil. Nihai hedef silahların bırakılmasıdır. Terörü şu anda meşru kılan Türkiye'de ne var?


- Bölgede esen terörü görmeyeceksiniz, aydınlar HDP'ye yapılan saldırıyı kınayacak, ama AK Parti'ye yapılırsa meşru.


- Güneydoğu ve Doğu'da seçmene yönelik psikolojik olarak mahalle baskısı oluşturuluyor.


- HDP'nin barajı aşma sorunu var ama Kürtlerin barajı aşma sorunu yok


- CHP'nin 12 Eylül'de yaptığını şimdi HDP yapıyor. HDP kendine tabi olmayan Kürtlere baskı uyguluyor.


- Türkiye'nin birliğinin mayasının garantisi AK Parti'dir


- Seçimden sonra mutlaka herkesle her konuyu görüşmeye hazır olacağız


- 8 Haziran'da bütün partilere çağrım 'Gelin yeni bir Anayasa yapalım' olacak. Herkesle her konuyu görüşürüz.


-HDP silahları bırakın çağrısı yapmalı ve meşru siyasetin içinde kalmalı


- Muhalefet 12 Eylül Anayasası'na sıkı sıkıya sarılmış durumda


- CHP'nin Türk demokrasisi için teklifi ne?


- Kendilerine güvenseler Başkanlık Sistemine 'evet' derler. Buna cesaretleri yok. AK Parti 13 yıldır siyasetin öznesi, onlar nesnesi


- CHP asgari ücreti 1500 TL olarak vermek istiyorsa kendi belediyelerinde uygulasın


- Ben gençlere her zaman güvenmişimdir. Gençlere güvenmedikçe bir siyasetçi gelecek planlaması yapamaz. 12-25 yaş arası gençlere seyahatlerinde THY % 30 indirim yapacak. Gençlere biz çıtayı yüksek tutarsak onlar da yeni Türkiye'yi daha ileriye götüreceklerdir.


- Kılıçdaroğlu'nun Suriyelileri göndereceğiz söylemi ırkçı bir söylemdir


- Kadınların işgücüne katılımı arttı. Türkiye'de Suriyeliler kalıyor diye kimse işsiz değil.


- Bu yaz 47 bin öğretmen atayacağız. 875 bin öğretmenin 435 bin'ini biz atadık






#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Mardin
#canlı yayın
9 yıl önce