|

Denizli'de işçi ve polisler arasında kavga

Denizli'de, CHP Milletvekili İlhan Cihaner'in konuşmacı olarak yer alacağı toplantıya katılmak isteyen bir grup işçi ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Aa
00:00 - 23/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 20:19 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Denizli'de işçi ve polisler arasında kavga
Denizli'de işçi ve polisler arasında kavga

Cihaner'in konuşmacı olarak katılacağı ''Hukuksuz Yargı'' konulu söyleşiye gelmek isteyen ve çalıştıkları tekstil fabrikasında kıdem tazminatı ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden bir grup, Cihaner'le birlikte toplantının yapılacağı salona doğru yürümek istedi.

Gruptakilerin taleplerinin yazılı olduğu önlükleri giyerek toplu halde toplantı salonuna girmelerine izin vermeyen polis ekipleri ile gruptakilerden bazıları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Yaşanan arbedenin ardından grupta yer alan bir kadınla birlikte toplantının yapılacağı salona giden Cihaner, burada yaptığı konuşmada, insanların hangi kıyafetle yürüyüp yürüyemeyeceğine karışıldığını ifade ederek, ''Yurttaşların anayasal özgürlüğü olan, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı önceden de kısıtlanıyordu. Denizli'de daha ağır bir saldırı ile karşı karşıyayız. Oysa herkes biliyor ki bu eylemciler sadece haklarını almak için mücadele veriyorlar. Buna bile tahammülleri yok. Hukuk çerçevesinde hesabını sormaya çalışacağız'' dedi.

Bu arada, söz konusu gruptakiler, üzerlerindeki önlükleri çıkardıktan toplantının yapılacağı solona girdi.


11 yıl önce