|

Dergiye bomba

İBDA/C’ye yakınlığı ile bilinen Adımlar dergisine saldırı düzenlendi. Derginin Kağıthane'deki ofisinin girişine bırakılan bomba, kapının açılmasıyla infilak etti. Bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:11 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:19 - 26/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Ayda bir yayınlanan Adımlar dergisinin İstanbul'daki merkezine düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Olay, saat 19.45 sıralarında Kağıthane, Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. 6 katlı bir binanın 3. katında bulunan “Adımlar " dergisinin ofisinde patlama meydana geldi.



YAYIN YÖNETMENİ AĞIR YARALI


Şiddetli patlamayla birlikte ofisin bulunduğu kattaki duvarlar çöktü, çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Caddedeki bazı araçlar da düşen beton parçaları dolayısıyla hasar gördü. Patlama sırasında ofiste bulunan derginin Yayın Yönetmeni Ali Osman Zor ve 2 kişi ağır yaralandı. Yayın Yönetmeninin kardeşi olduğu iddia ediler Ünsal Zor ise hayatını kaybetti.



DOĞALĞAZ ZANNEDİLDİ BOMBA ÇIKTI


İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk haberlerde patlamanın 'doğalgazdan' kaynaklandığı iddia edildi. Ancak İGDAŞ binada doğalgaz olmadığı duyurunca gerçek ortaya çıktı. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba imha uzmanlarının yaptığı araştırmada patlamanın bombadan kaynaklandığı belirlendi. Bombanın basınç etkili ve harekete duyarlı olduğu, bina kapısının açılmasıyla patladığı ifade edildi. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği konusunda açıklama yapılmadı. Dergi İBDA/C (İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi) hareketine yakınlığı ile biliniyordu.



#adımlar dergisi
#kağıthane
#bombalı saldırı
9 yıl önce