|

Devlet Bahçeli: Davaları davamızdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. İsrail'in Mescid-i Aksa'daki uygulamalarını terör olarak tanımlayan Bahçeli, "Filistinli kardeşlerimizin davaları bizim davamızdır" dedi. CHP'nin söylemlerini eleştiren Bahçeli, HDP'nin sokak eylemi kararı için de "HDP sokaktan başka yerde ne zaman bulunmuştur ki şimdi sokağa iniyor" dedi.

Yeni Şafak
11:02 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 17:15 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli'nin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik tahammülsüz ve tahakkümcü yaklaşımı son günlerin en sıcak en can yakan konusudur. İsrail, büyük bir vicdan suçuna imza atmıştır. Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda, Kudüs'ün farklı noktalarında Filistinli kardeşlerimize canice ateş açılmıştır. Siyonizm bir kez daha Kudüs'te vahşi bir komplonun hazırlayıcısı olmuştur. Bunu yaparken de yüce dinimizin kutsallarına zarar vermekten geri durmamıştır. Mescid-i Aksa'nın kısıtlamalara maruz kalması İsrail'in karanlık niyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Düşmanca muamele sadece Müslümanların değil, aslında tüm insanlığın nezdinde nefretle yankı bulmalıdır.

İsrail, insan haklarını çiğnemiştir ve bu konuda sicili oldukça kabarıktır. Din ve vicdan hürriyetini baskı altına, hatta askıya almıştır. İsrail'in yöntemi terörden farksızdır.


"İslam alemi sığ gündemlerin kumandasında"

Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa inancımızın üç büyük değeridir. Her biri eşsiz ve paha biçilmez manevi hazinedir. Bunların herhangi birisine karşı yapılacak saldırı, aslında tüm Müslümanları hedef almış sayılmalıdır ve de öyle sayılacaktır. Ne var ki İslam alemi sığ gündemlerin kumandasında, gündelik hedeflerin kuyruğundadır.

"Türkiye doğru noktadadır"

İsrail'le açık veya gizli ilişki içinde olanlar Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te olanlara ilgisizdir. Bu ilgisizlik bir nevi siyasi hesaplaşmaların, çıkar kavgalarının mahsulüdür. İsrail büyük mescitlerimizden ibadete kapatabilmektedir. Arap Birliği nerededir? İsrail'i kınamaktan neden acizdir? Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan vasıtasıyla Türkiye tarafını göstermiştir. Kaldı ki İsrail'in Harem-i Şerif'e karşı sergilediği kaba, hırçın ve saygısız, onur kırıcı dehşeti ülkemizde infialle karşılaşmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail vandallığını gündeme getirmiştir. Bu açıdan Türkiye doğru noktadadır. ABD, Rusya, BM ve AB'den oluşan Ortadoğu dörtlüsü Kudüs'teki gerginlikte bir pozisyon belirlemiştir ama bir sonuç doğurmamıştır.


"Davaları bizim davamızdır"

Müslüman Türk milleti oynanan oyunların farkındadır. Kudüs'te dini ve etnik temizlik yapmak için her köhnemiş ve karanlık yolu deneyen siyonizm zihniyeti, muhakkak mahcup ve mağlup edilecektir. Filistinli kardeşlerimizin davaları bizim davamızdır.


Provokasyon uyarısı

Türkiye'deki sinagoglara yapılacak en ufak saldırı, elimizi zayıflatmakla kalmayacak, din ve vicdan hürriyetine darbe olacaktır. Bunu da doğru göremeyiz. Bu yüzden son günlerde medyaya yansıyan bazı müessif hadiseleri endişe ile izlediğimi özellikle belirtmek isterim. Musevi vatandaşlarımızın dini tercih ve inanç haklarına gelebilecek zayiat, bilinsin ki Türkiye'ye yakışmayacak, Türk milleti ile bağdaşmayacak bir çirkinliktir ki buna da asla onay veremeyiz.

"Ha YPG ha SDG ha FETÖ ha PKK"

YPG, isim değiştiriyormuş, yeni adıyla 'Suriye Demokratik Güçleri' olacakmış. İsmin ne önemi var, kaldı ki bu değişiklik malumun ilanı da değildir? İsim değişikliği, cinayet ve ihanetleri nasıl örtecektir. Terör her yerde, terörist her isim altında terörist ve şerefsizdir. Ha YPG ha SDG ha FETÖ ha PKK, bunlar arasında en küçük eylem ve emel farklılığı yoktur.

  • Soru-Cevap
  • - CHP'nin söylemlerinin ciddiye alacak hiçbir yönü yoktur. Gidişinden haberimiz yokken gelişimizden haberi nasıl olacak. Onu Ahmet Davutoğlu öyküsü ile birileri izah etmesi lazım.
  • - YPG'ye silah yardımında bulunan bir ülkeye Türkiye bağımlı kalamaz. O alternatifler de şu an için Rusya'da S-400'lerdir.
  • - HDP sokaktan başka yerde ne zaman bulunmuştur ki şimdi sokağa iniyor.
#Devlet Bahçeli
#MHP
7 yıl önce