|

Dikkat!.. Dikkat!.. Telefonu kapat karakola gel!

Ordu'da bir vatandaşın dolandırılacağını anlayan polis, bu kişiye önce telefonla ulaşmak istedi. Dolandırıcısı ile 'meşgul' olan adama ulaşılamayınca, polis, son çare olarak belediye hoparlöründen seslendi: "Dikkat dikkat! Dolandırılıyorsun! Telefonu kapat, hemen karakola gel!" Fakat T.K. bu anonsu da duymadı

Ordu
00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 23:53 - 29/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Dikkat!.. Dikkat!.. Telefonu kapat karakola gel!
Dikkat!.. Dikkat!.. Telefonu kapat karakola gel!

Ordu'da bir kişinin dolandırılacağı ihbarını alan polis, bu kişiyi bulamayıp ona telefonla da ulaşamayınca belediye hoparlöründen anons yaptırdı. Anonsu da duymayan kişi, yaklaşık 8 bin lira dolandırıldı. Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti: Ordu'da kamu kurumunda çalışan T.K'nın evini telefonla arayan kimliği henüz belirlenemeyen kişi, eşinden bazı bilgiler alarak cep telefonundan T.K'ya ulaştı. Kendisini polis olarak tanıtan bu kişi, T.K'nın kimlik bilgilerinin terör örgütünün elinde olduğunu belirterek, gerekli tahkikatın yapılması için bazı hesaplara para yatırmasını istedi. Bunun üzerine T.K, telefonu kapatmadan bu kişiyle konuşmaya devam ederek banka ATM'sinden kendisine verilen hesap numaralarına yaklaşık 8 bin lira havale etti.

EŞİ ŞÜPHELENDİ, 155'İ ARADI

Bu arada durumdan şüphelenen T.K'nın eşi, dolandırılacaklarını fark ederek eşi T.K'ya cep telefonundan ulaşmaya çalıştı, başaramayınca 155'i arayarak polise durumu bildirdi. Polis ekipleri de önce telefonundan T.K'ya ulaşmak istedi ancak telefon sürekli meşgul olduğu için bunu başaramadı. Bunun üzerine birçok polis ekibi, T.K'yı bulmak için şehirdeki çeşitli bankaların ATM'lerine yönlendirildi. Bunda da başarılı olamayan polis, Ordu Belediyesi'nden yardım istedi.

İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA...

Bir türlü bulunamayan T.K.'ya polis, belediye anonsuyla da ulaşamadı. Belediye ilan servisinden yapılan anonsta polis ekipleri, "Dikkat dikkat! T.K. Telefonu kapat. Hemen karakola gel. Dolandırılmak üzeresin!" diye seslendi. Anonsu duyarak en yakın polis merkezine başvurması beklenen T.K.'ya bu yöntem de işlemedi. Dolandırıcıların kapanına giren vatandaş, bu uyarıyı bir türlü duymadı. Polis, iki saat süren bu durumun ardından yaklaşık 8 bin lirasını dolandırıcılara gönderen T.K'ya telefonunu kapatmasıyla ancak ulaşabildi. Bunun üzerine karakola giden T.K, dolandırıldığını belirterek şikayetçi oldu. T.K.'nın çok üzgün olduğu ve açıklama yapmak istemediği öğrenildi.



12 yıl önce