|

Dilenci çetesine suçüstü

Adana''da lüks ciple getirdiği çocukları dilenmeleri için ana cadde ve kavşaklara bırakan Suriye uyruklu Abdullah Muhammed suçüstü yakalandı

.
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:00 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Dilenci çetesine suçüstü
Dilenci çetesine suçüstü

Lüks cipli Suriyeli dilenci şebekesi çökertildi. Adana''nın merkez Seyhan ilçesinde devriye görevi yapan polis ekipleri, Suriye plakalı lüks bir cipten inen çocukların, kırmızı ışıkta dilendiğini fark etti. Bunun üzerine takibe alınan araç, Mustafa Kemalpaşa Bulvarı''nda durduruldu. İçinde 2 çocuk ve 1 kadın bulunan aracın sürücüsü Suriye uyruklu Abdullah Muhammed, Adana Valiliği''nin verdiği geçici oturma iznini göstererek, araçtakilerin eşi ve çocukları olduğunu savundu. Bu esnada araçtaki kadının elini açarak çevredekilerinden para istemesi dikkat çekti.

KORUMA ALTINA ALINDILAR

Gözaltına alınan Muhammed''in kavşak ve ana caddelere bıraktığı çocuklar ekipler tarafından toplandı. Suçlamaları reddeden zanlı, ''Ben ülkemde saygın kimliği olan bir insanım'' dedi. Koruma altına alınan çocuklar ise dilencilik yaptıklarını itiraf etti. Hakkında işlem yapılan zanlıya 84 lira para cezası kesildi.

10 yıl önce