|

Diriliş ruhu

Yenikapı’da 5 milyonun katıldığı mitinglerin benzeri Doğu ve Güneydoğu’da yapılmaya devam ediyor. Elazığ, Siirt ve Batman’ın ardından Van’da binden fazla sivil toplum kuruluşunun desteğiyle “Kardeşlik nöbeti” mitingi düzenlendi. Programda konuşan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, “Yeni bir diriliş, yeniden büyük Türkiye idealini haykırmak için bir araya geldik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 21:23 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Van'da, Memur-Sen öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden bin 113 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen “darbe ve teröre karşı birleşelim” mitinginde teröre lanet yağdı. Beşyol Meydanı'nda düzenlenen ve vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile Türkçe ve Kürtçe, “Üst akıl maşaları PKK-PYD-DAİŞ-FETÖ”, “Birlikte diriliş için birlikte direnişteyiz”, “Teröre one minute”, “Müminler ancak kardeştir”, “Sen ben yok, biz varız”, “Birlikte Türkiyeyiz”, “Darbeyi yendik terörü de yeneceğiz” yazılı dövizleriyle katılarak birlik ve beraberlik mesajları verdiği mitingde, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar teröre lanet okudu. Teröre tepki gösteren vatandaşlar, bölgede terör olaylarının son bulmasını, huzur ve barışın hakim olmasını istedi.



BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİ


Mitingin açılış konuşmasını Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptı. Teröre karşı seslerini yükseltmek için bir araya geldiklerini belirten Yalçın, şöyle dedi: “Tarih, medeniyet, ilim ve kardeşlik kenti Van'da, yeni bir diriliş, yeniden büyük bir Türkiye idealini haykırmak için bir araya geldik. Vesayetin emir eri ve işgal aracı terör koalisyonu PYD-PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütlerini lanetleyerek, birlikteliğimizi tüm Türkiye'ye, dünyaya haykırmak için buradayız.





BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR


Analarımızın yüreklerini dağlayan feryatlarını dindirmek için yeni bir tarih yazmak ve safları sıklaştırmak zorundayız. İnsanlık onurunu korumak için buradayız. 15 Temmuz'da taşeronlarla sahaya inen, milletin beraberliğine saldıranlar başarısız oldu. Birlikteliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ey haçlı ittifaklarının yeni emir erleri ve vesayet odakları. Elinize verilen silahları bırakın, kandan ve katliamdan beslenmeyi bırakın.”



TÜRKÇE VE KÜRTÇE OKUNDU


Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'ın konuşmasının ardından bin 113 STK'nın imza attığı ortak deklarasyon önce Kürtçe, ardından da Türkçe okundu. Teröre tepki gösteren vatandaşlar, bölgede terör olaylarının son bulmasını, huzur ve barışın hakim olmasını istedi. Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tüm halklarla beraber teröre karşı alanlarda olduklarını ifade etti.





HUZUR VE BARIŞ İSTİYORUZ


Bölgede artık çatışmaların ve terör olaylarının yaşanmasını istemediklerini vurgulayan Çakırcı, “Artık huzur ve barış istiyoruz. Buradan terör örgütlerine de çağrı yapıyoruz. Bu bölge yıllardır terörden bıktı. Kimse bu milleti ve bu toprakları bölemez” dedi.



Bu ülkeyi size böldürmeyiz


Vatandaşlardan Tuba Erdem, darbe girişiminin yaşandığı gece dünyaya verilen dersin, bugün yine Van'da verildiğini dile getirdi. Erdem, “Burada Kürt'ü Türk'üyle demokrasiye ve ülkemize sahip çıkıyoruz. Gerçekten de zor bir süreçten geçiyoruz ama millet olarak kenetlenerek bunun üstesinden geleceğiz. Bu ülkeyi asla böldürmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Serdar Türel adlı vatandaş da 15 Temmuz'da halkın alanlara inerek destansı bir mücadele gösterdiğini anlatarak, “Halkımız teröre asla geçit vermeyecek. Herkes şunu çok iyi bilsin ki bu halk ne teröre ne de destekçilerine bu ülkeyi böldürmeyecek. Bizler demokrasi nöbeti tutarak teröre ve destekçilerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu halk devletini ve toprağı asla yalnız bırakmayacak” dedi. omuza vermiş. Hep birlikte hareket ettiğimiz müddetçe ülkemiz daha da ilerleyecektir. Allah'ın izniyle bu millet birlik olduğu müddetçe kimse bizleri yenemez.”



Omuz omuza buradayız


Malatya Memur-Sen İl Başkanı Fehmi Bingöl ise Türkiye'nin kardeşliği için Van'da buluştuklarını belirtti. Türkiye'nin birçok ülkeye öncülük ettiğini ifade eden Bingöl, şunları söyledi: “Nasıl ki FETÖ'ye karşı ayakta olduysak, teröre karşı da alanlarda olmaya devam edeceğiz. Burada Türk, Kürt, Çerkez, Laz ve herkes omuz omuza vermiş. Hep birlikte hareket ettiğimiz müddetçe ülkemiz daha da ilerleyecektir. Allah'ın izniyle bu millet birlik olduğu müddetçe kimse bizleri yenemez.”



#Van
#PKK
#FETÖ
8 yıl önce