|

Diyanetimizden ne istiyorsunuz

HDP’nin seçim bildirgesindeki ‘Diyanet'i kaldırma’ sözüne tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, “Yolu düşer de HDP’liler gelirse onlara şu soruyu sorun: Yayınladıkları bildirgede ‘Diyanet’i kaldıracağız’ diyorlar. ‘Diyanetimizden ne istiyorsunuz’ diye sorun. Ne istiyorsunuz, neden rahatsızsınız? Sonra da İstanbul'da başka Diyarbakır'da başka konuşma” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:02 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Partisinin Konya İl Başkanlığı'nın düzenlediği milletvekili aday tanıtım toplantısına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ardından Konya Metrosu'nun tarıtımı için düzenlenen toplantıya katıldı. Her iki toplantıda da sıcak mesajlar Davutoğlu, Konya'nın cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 74'le tarihi rekor kırdığını belirterek, 7 Haziran'da da en az yüzde 75 beklediğini söyledi.



YHT İLE BİRLEŞTİRECEĞİZ


Davutoğlu, Konya'yı yüksek hızlı trenle buluşturduklarını, Konya ve Ankara arasının 1 saat 45 dakikaya düştüğünü, İstanbul'a kadar hızlı trenle giden Konya olduğunu söyledi. Yüksek hızlı treninin yeni bir hamleyle Karaman'a ulaştığını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük hesaplar yapanlar duysun. Önümüzdeki dönemde Antalya'dan Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri'ye de hızlı treni inşa edeceğiz. Antalya turizm hattıyla Konya'daki manevi turizmi, Kapadokya'yı birleştireceğiz.”



ELİNDEN TUTUN GARA GÖTÜRÜN


Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendilerini işaret ederek, “Son 12 senede ne yaptılar Türkiye'ye? Şu kadar gelir harcadılar, 1 trilyon lira...” dediğini anımsatan Davutoğlu, “Bilmiyorum, Konya'ya gelmeye cesaret eder mi? Geçen sene edememişti. Akşehir'e gitmişti, oraya da 'Kırşehir' demişti ama gelirse elinden tutun, önce yüksek hızlı trenin garına götürün, 'Kemal Bey, buradan çıkan hızlı tren Ankara'ya bir saat 45 dakikada varıyor, eskiden 5-6 saat olan yollar, şimdi bir saate indi. 'AK Parti yaptı' deyin.



MASKENİ İNDİR ÖYLE GEL


Davutoğlu, “Yolu düşer de HDP'liler gelirse onlara da şu soruyu sorun: Yayınladıkları bildirgede 'Diyanet'i kaldıracağız' diyorlar. 'Diyanetimizden ne istiyorsunuz' diye sorun. Ne istiyorsunuz, neden rahatsızsınız? Sonra da 'Diyarbakır'da başka, İstanbul'da başka, Konya'da başka konuşma' deyin. 'Neysen, hangi yüzünle, hangi çehrenle çıkacaksan maskeni indir, öyle gel Konya'ya' deyin ve onlara bir ders verin.



PAPA'YA DERS OLSUN


Sözde soykırım iddialarına da tepki gösteren Davutoğlu, Çanakkale'de düzenlenen Barış Töreni'ni hatırlattı. Davutoğlu şunları kaydetti: Ermenilerin acılarını paylaşırız. Onların da o acıları yaşamasına sebep olacak şekilde tahrik edenler, şimdi sanki o olaylarda hiçbir veballeri yokmuş gibi 100 yıl sonra bizi yargılamaya, kıskaca almaya çalışıyorlar. Ümit ederiz ki Çanakkale'deki tablodan bütün tahrik unsuru parlamentolar ve başta Sayın Papa ders alır.


#davutoğlu
#konya
#diyanet
#hdp
9 yıl önce