|

Diyarbakır'da Kürdistan bayrağı dağıttılar

Diyarbakır’da bir süre önce binasına Kürdistan bayrağı asmasıyla gündeme gelen Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği, bugün Diyarbakır sokaklarında Irak Kürdistan Bölgesi bayrağı dağıttı.

Yeni Şafak
17:08 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:11 - 17/12/2014 Çarşamba
DHA

Irak Kürdistan Bölge Parlamentosu tarafından ilan edilen ’17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü’ nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenen etkinliğe başta Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği olmak üzere Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK- PAR), Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP), Kürdistan Özgürlük Partisi  (PAK), Kürdistan Ulusal Gençliği, Dicle Fırat Diyalog Grubu katıldı.  


Etkinlikte, Kürdistan bayraklarıyla yürüyüş yapılırken, dernek üyeleri halka bayrak dağıttı. Polis panzerleri ve çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı Ofis Semti’ndeki Sanat Sokağı girişinde yapılan açıklamada, "Kürdistan bayrağında bulunan kırmızı devrimi, bağlılık ve kararlılığı, beyaz renk barışı, eşitliği ve doğruluğu, yeşil renk yaşamı ve doğayı, sarı renk ise aydınlığı temsil etmektedir. 21 saçaklı Mezopotamya Güneşi ise özgürlüğü, Kürt tarihini, kültürünü ve geleneklerini ifade eder. Biz Kürtler başka ulusların değerlerine nasıl saygı duyuyorsak, başkalarının da Kürt bayrak ve değerlerine saygı duymasını bekliyoruz" denildi.

#diyarbakır bayrak
#kurdistan bayrak
#diyarbakır olay
9 yıl önce