|

Dizi setindeki kavga davasında ceza ertelendi

''Leyla ile Mecnun'' dizisinin setinde oyuncular arasında çıkan kavgaya ilişkin dava karara bağlandı. Oyuncu Ushan Çakır''a verilen 3 bin liralık para cezası, sabıkasız olması ve duruşmada Ezgi Asaroğlu''ndan özür dilemesi göz önünde tutularak ertelendi.

İha
00:00 - 14/12/2012 Cuma
Güncelleme: 17:22 - 14/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
Dizi setindeki kavga davasında ceza ertelendi
Dizi setindeki kavga davasında ceza ertelendi

İstanbul Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi''nde görülen duruşmaya oyuncular Ezgi Asaroğlu, Ushan Çakır, Beste Bereket ve avukatlar katıldı. Duruşmada söz alan Ezgi Asaroğlu''nun avukatı olan Hulusi Gürbüz, Beste Bereket''in azmettirmesi sonucu Ushan Çakır''ın müvekkiline saldırıp boğazını sıktığını, saçlarından tutarak yerde sürüklediğini savunarak, cezalandırılmasını talep etti.

Bu talebe karşılık Beste Bereket''in avukatı ise müvekkilinin sanık Çakır''ı azmettirmediğini ve beraatine karar verilmesi gerektiğini ifade etti. Sanık Ushan Çakır''ın avukatı olan Selim Kurt ise müvekkilinin Ezgi''nin çenesine eli ile dokunduğunu ve bunun vücuda zarar verecek bir hareket olmadığını iddia ederek müvekkilinin beraatini talep etti.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Ezgi Asaroğlu, ''Ben Ushan''a hakaret etmedim. Bana yapılan eylem nedeniyle psikolojim bozuldu. Ölümden döndüm. Cezalandırılmalarını istiyorum'' şeklinde konuştu. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması talebinde bulunan Ushan Çakır, ''Ben öncelikle Beste''nin beni azmettirmediğini belirtmek istiyorum.

Ayrıca olay Ezgi''nin tahriki ile oldu. Üzgünüm böyle bir olayın yaşanmaması gerekirdi. Hakkımda beraat kararı verilmeyecekse hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ediyorum'' dedi. Beste Bereket de suçsuz olduğunu ifade ederek beraatini istedi.

Mahkeme, Ezgi Asaroğlunu''nun sanık Ushan Çakır''a hakaret içeren sözleri söylediğine dair delil bulunmadığından Asaroğlu''nun beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti, Beste Bereket''in Ushan Çakır''ı, Ezgi Asaroğlu''nu yaralamaya azmettirmesi yönünde iddiadan öte başka bir kanıt bulunmadığın ifade ederek, Bereket''in bu suçtan beraatine karar verdi.

Mahkeme, Ushan Çakır''a, Ezgi Asaroğlu''nu yaralama suçu sabit görüldüğünden 3 bin lira para cezası verdi. Ushan Çakır''ın sabıkasız olması ve duruşmada Ezgi Asaroğlu''ndan özür dilemesi göz önünde tutularak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

11 yıl önce