|

Doğan’a böyle rest çekmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi dönemlerinde ‘1’e 5 kazandım’ diyen işadamının Aydın Doğan olduğunu açıkladı. Erdoğan, Conrad Otel’de kendisine kullandığı ifadeler üzerine, “Aydın Bey, ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Şunu bilmeni isterim. Bizim Rabbimize verilecek bir borcumuz var, can borcumuz" dediğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:51 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Ankara'da Esertepe Rekreasyon Alanı Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendi dönemlerinde '1'e 5 kazandım' diyen işadamını ilk kez açıkladı. Bu işadamının Aydın Doğan olduğunu belirten Erdoğan, yaptıkları görüşmede verdiği cevabı da anlattı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Şimdi ey Doğan, niye rahatsız oldun? Sen değil misin '411 el kaosa kalktı' diyen. Sen değil misin benim seçilme hakkım elimden alındığı zaman 'muhtar bile olamaz' diye başlık atan? Bütün köşe yazarlarınla bize saldırdığın o günleri unutacağımızı mı zannediyorsun? Cumhurbaşkanı oldum, yine aynı şekilde devam ediyorsun. Milletin verdiği oya saygın yok.



İLK KEZ AÇIKLADI


Bak Doğan, ben sana şunu söyleyeyim. Bana gelip, şu anda ekranları başında bizi izleyenler, tüm milletime bunu anlatıyorum. Bugüne kadar hiçbir yerde söylemedim, bundan sonra söyleyeceğim. Bu, çok hassas bir konu. Bana gelip sizin döneminizde '1'e 5 kazandım' diyen sen değil misin? Bana gelip, İstanbul Conrad Otel'de, aynen şu ifadeler: 'Ben, Sayın Demirel'le de çalıştım. Ben, Tansu Hanım'la da çalıştım. Özal'la da çalıştım. Sayın Özal, medyayla da olmaz, onsuz olmaz, bana bunu söyledi. Tansu Hanım, zaten bizlerle baş edemedi.'



BEN KASIMPAŞALIYIM


Bunları anlatınca ben, kendisine o zaman şunu söyledim: 'Aydın Bey, ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Şunu bilmeni isterim. Bizim Rabbimize verilecek bir borcumuz var, can borcumuz. Onun vakti saati, onda bellidir ama şunu bilmeni isterim. Hakkın olanı her zaman alırsın ama hakkın olmayanı bizden öncekilerden aldığın gibi bizden alamazsın. Bunu bilmen lazım.'Hakkın olanı her zaman alırsın. Ama hakkın olmayanı alamazsın. Bunlar hükümet yıkmaya, hükümet kurmaya alışmış olan yazılı be görsel medyadır.





UTANMADAN BİZİ SUÇLUYOR


(HDP'ye) Bunlar, bir vahşetin tahrikçisi, müsebbibi olarak ortaya çıkmışlar, utanmadan, sıkılmadan parti binalarına yapılan saldırı için bizi suçluyorlar. Silah, sizin işiniz. Bomba, sizin işiniz. Şiddet, sizin işiniz. Yakıp yıkmak, sizin işiniz. Biz, hayatımız boyunca sadece ve sadece siyasetin meşru araçlarını kullandık. Siz dağa da gider gelirsiniz, dağ ile iyi anlaşırsınız. Dağdan da tehditler gelir. Ne olacak? Bu tehditlerle mi bir yere varacağınızı zannediyorsunuz? Biz, insanları yaşatmak için mücadele verdik. Çözüm Süreci'ni bunun için başlattık.



GENEL MÜDÜRLÜKTEN TERFİ EDEMEDİ


(Kılıçdaroğlu'na) Biz, nezaketimizden ona genel başkan dedik, diyoruz ama o bu makama geldikten sonra. Daha önce ben, buna biliyorsunuz hep genel müdür derdim. Çünkü genel müdürlükten terfi edemedi. Kendisi milletin gözünde, ömrünün sonuna kadar SSK'yı batıran, SSK'daki rezil yönetimiyle millete hayatı zehir eden, kasetle koltuğa oturan genel müdür olarak kalacak..


#erdoğan
#doğan medyası
#doğan medya
9 yıl önce