|

Doğu Akdeniz Türkiye ve KKTC’ye kapatılamaz

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:01 - 26/11/2014 Çarşamba
Diğer
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün çalışma ziyareti için Ankara’ya gelen KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile Ankara Palas’ta bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu,  KKTC’nin siyasi ve ekonomik alandaki gelişmelerinin yanında, Türkiye’nin Kıbrıs’ın güneyinde yaptığı sismik araştırmaları bahane ederek müzakere masasından çekilen Rum lider Nikos Anastasiadis’in tutumunun da ele alındıklarını söyledi. 

Türkiye ve KKTC'nin, bir an önce barışın gerçekleşmesi yönünde güçlü iradeye sahip olduğunu ve bunu birçok defa ortaya koyduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Şimdi de çağrımız açıktır, bir an önce barış ve bunun için yoğunlaştırılmış müzakere. O olmazsa ortak komite oluşturulması ve doğal kaynakların barışı teşvik edici şekilde kullanım için değerlendirilmesi ama ikisine de ‘hayır’ deniyorsa bilinsin ki Türkiye ve KKTC’ye Doğu Akdeniz kapatılamaz. D.Akdeniz’in ve Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesinde iki toplumun da eşit hakkı vardır” dedi. 

KKTC Başbakan Yorgancıoğlu da, “Sonuçta çözüm masada olacağına göre Anastasiadis’in masadan kaçmış olmasının herhangi bir anlamı yoktur, gereği de yoktur” diye konuştu.
#Davutoğlu
#KKTC
#Özkan Yorgancıoğlu
9 yıl önce