|

Doktor anneler yetiştirme, semineri ilgi gördü

Kağıthane Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen "Doktor Anneler" semineri ile annelere, çocuklarının ilk doktoru olmaları yönünde verilen eğitimler devam ediyor.

Yeni Şafak
11:30 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:39 - 29/01/2015 Perşembe
IHA

 Kağıthane Belediyesi öncülüğünden gerçekleştirilen "Doktor Anneler" semineri ile annelere çocuklarının sağlığı ile ilgili bilgiler verilmeye devam ediyor. Bebek sağlığı, beslenmesi, hastalık belirtileri ve ilk yardım gibi konuların anlatıldığı seminer, anneler, yoğun ilgi gösteriyor. Doktor Anneler Yetiştirme Seminer’i, Uzman Doktor Ayşegül Uslu’nun ’Bağışıklık Sistemi ve Metabolizma Hastalıkları’ eğitimiyle devam etti. Çocuklarda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Uslu, ‘Bebeklerin özellikle ilk 1 yılı yaşamlarının en zayıf dönemleridir. Çocuk 2 yaşını geçtikten sonra bağışıklık sistemi de güçlenmektedir. Çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi gerekir’ dedi.


SAĞLIKLI BESLENMEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Uzman Doktor Ayşegül Uslu, "Sağlıklı beslenme, bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için bazı temel gereksinimlere ihtiyaç duyar. Bunlar; yeterli uyku, dengeli beslenme, aktif bir yaşam ve pozitif düşünce olarak sıralanmaktadır. Güçlü bir bağışıklık sistemi, her şeyden önce hastalıklara yakalanmamızı önler. Mevsim geçişlerinde insanlarda vücut direnci düşer ve hastalıklara karşı korunmasız kalınır. Özellikle kış aylarında çocuklar çok sık hastalanır. Bunun nedeni enfeksiyonlara karşı çocuğun bağışıklığının zayıf olmasıdır" dedi.

#doktor
#hasta
#anne
9 yıl önce