|

Doktora müjde dayağı

Tokat'ta hasta yakını A.G.A, 'çocuğunuzun beyninde tümör yok, gliozis var' diyen doktor Cengiz Çepoğlu'nu dövdü. Verdiği müjdeli habere karşılık dayak yiyen Çepoğlu'nun kolu kırıldı

Tokat
00:00 - 10/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:51 - 9/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Doktora müjde dayağı
Doktora müjde dayağı

Tokat'ta bir hasta yakını, çocuğunun beyin tümörü olmadığını öğrendikten sonra, kendisine bu müjdeli haberi veren doktoru dövdü. Yaralanan doktor tedavi altına alındı. A.G.A. kentteki özel bir hastahanede beyin cerrahi uzmanı olarak görev yapan doktor Cengiz Çepoğlu'na daha önce beyin tümörü teşhisi konulan 13 yaşındaki çocuğu T.A'yı muayene için götürdü. Küçük çocuğu muayene eden doktor Çepoğlu, A.G.A.'ya, "Çocuğunuzun beyninde söylendiği gibi tümör yok. Bu hastalıkla ilgili 'gliozis' (Beyin veya omurilikte herhangi bir nedenle meydana gelmiş hasar bölgesinde, astrositlerin tümöral olmayan üremesi) diye bir terim kullanıyoruz. Bunun Türkçe karşılığı yok. Tehlikeli değil. Yeni bir tedavi şekli belirleyeceğiz" dedi. Çocuklarının beyninde tümör olmadığı haberi üzerine sevinerek hastahaneden ayrılan A.G.A. yaklaşık 40 dakika sonra hastahaneye tekrar geldi.

DOKTOR AMELİYATA ALINDI

Çocuğun babası A.G.A'nın kendisine "Glizois'i tam olarak anlat" dediğini söyleyen Doktor Çepoğlu, "Tam Türkçe'de karşılığı olmadığını söyledim. Herhalde dalga geçtiğimi zannetti. Terimi internetten incelemek ister düşüncesiyle bir kağıda yazıp vermek için eğilmişken birden bana vurmaya başladı. Sağ elimde ve burnumda kırıklar var. Bana referansla ve iltifatlar ederek geldiler. İlk başta kamera şakası filan zannettim ve inanamadım" diye konuştu. Poliklinikteki polise başvuran Çepoğlu, A.G.A'dan şikayetçi oldu. A.G.A yakalanarak tutuklandı. Eli alçıya alınan doktor Çepoğlu, burnundaki kırığın tedavisi için görev yaptığı hastahanede ameliyata alındı.




12 yıl önce