|

Doktorlara saldırı zanlıları serbest

00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 20:17 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Doktorlara saldırı zanlıları serbest
Doktorlara saldırı zanlıları serbest

Samsun'da hastanenin acil servisinde görevli 4 doktor ve 1 sağlık memuruna saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri bayan 3 kişi serbest bırakıldı.


Olay, dün Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde meydana gelmişti. Ayhan K. (63) adlı hasta baygın halde yakınları tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılmış, burada hastaya müdahale eden Nöroloji Uzmanı Dr. Ahmet Yılmaz'ın hasta yakınlarının önce sözlü daha sonra fiziki saldırısına uğradığı öne sürülmüştü. Bu sırada olaya müdahale etmek isteyen acil serviste görevli Dr. Nihat Kılıç, Dr. Mehmet Teyfik Demir, Dr. Hacer Pınar Öztürk ile Sağlık Memuru Sinan Keleş'in de hasta yakınlarının saldırısına uğradıkları iddia edilmişti.



Şikayet üzerine gözaltına alınan ve bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen saldırı zanlılarından Nurten S.(38) savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, Orhan K. (43) ve Halil S. (35) ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 2 kişi, adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


12 yıl önce