|

Dokunulmaz diye ifadesi alınmadı

Levent'te İsrail Konsolos Yardımcısı'nın cipinin altında kalan kadın 12 gündür ölüm kalım savaşı veriyor. Avukat Nurdan Dinç, “Diplomatik dokunulmazlığı var diye ifadesi bile alınmadı” dedi.

Gül Kirelko
00:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:59 - 19/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Dokunulmaz diye  ifadesi alınmadı
Dokunulmaz diye ifadesi alınmadı

Levent'te İsrailli diplomatın çarptığı öne sürülen kadın, 12 gündür hayatta kalma mücadelesi veriyor.

İddiaya göre, Gil Michael Rieder, 2 Ocak'ta saat 18.00 sıralarında 34 CC 807 yeşil plakalı Toyota cipiyle Ebulullah Mardin Caddesi'nden Çilekli Caddesi'ne dönerken, trafik ışığı bulunmayan kavşakta karşıya geçmeye çalışan Fatma Çıkın'a çarptı.

'KADINI EZDİN' FERYADI

Evlerde gündelikçi olarak çalışan 63 yaşındaki Çıkın, cipin sol arka tekerleği altında 1.5 metre sürüklendi. Aracını durdurup aşağı inen Rieder, çevredekilerin "Kadın tekerleğin altında kaldı' feryatları üzerine cipini geri aldı. 2 dakika sonra olay yerine gelen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Çıkın, ilk müdahalenin ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

'DUR' İŞARETİ YAPTIM

Hastaneye getirildiğinde bilinci açık olan Çıkın, "Dur diye elimle işaret ettim. Yine de beni aracın altına aldı" dedi. Kaburgaları ezilen, sol uyluk kemiği kırılan ve sol dizinde parçalı kırık tespit edilen Çıkın, 2 kez ameliyata alındı. Solunum cihazına bağlanan ve kırıklarına plaka konulan Çıkın'ın avukatı Nurdan Başak Dinç, “Zavallı kadın için yakınları ve Şişli Belediyesi çalışanları, toplam 50 ünite kan verdi. Diplomatik dokunulmazlığı nedeniyle kazayı yapanın ifadesi bile alınamadı” dedi. Kızı Reyhan Çıkın ise, “Telefon ettik, önce Türkçe, sonra İngilizce konuştu. En son da inkar etti. Bir geçmiş olsun bile demedi” diye konuştu.


Trafik koşulları ihlali

Hazırlanan trafik raporunda, sürücünün aracın hızını, yol, hava ve trafik koşullarına uydurmadığı belirtildi. Kaza yerinde yaya geçidi veya trafik işareti olmadığı belirtilen raporda, Fatma Çıkın için de, “Yaklaşan aracın hızını ve uzaklığını dikkate almadı, uygun zamanda geçmedi” denildi.


15 yıl önce