|

Dolandırıldığını Polis merkezinde anladı

Kırşehir'de, telefonda kendisini polis olarak tanıtarak "adının kuyumcu soygununa karıştığını" söyleyen kişiye para ve mücevherlerini kaptıran kadın, dolandırıldığını polis merkezine gidince anladı.

Yeni Şafak
11:09 - 30/05/2015 السبت
Güncelleme: 08:23 - 30/05/2015 السبت
AA

Edinilen bilgiye göre, kendisini polis olarak tanıtan A.A (24), telefonla ulaştığı S.Ü'ye (49), "adının kuyumcu soygununa karıştığını, para ve mücevher karşılığında hakkında açılan davanın çekilmesini sağlayabileceğini" söyledi.



Farklı telefon numaralarından arayan zanlının anlattıklarına inanan S.Ü, bankaya giderek 2 bin 400 avro ile bin lirasını çekti, 4 burma bilezik, 2 künye, 4 küpe, 4 kolye ile 2 çeyrek altını da yanına aldı.



Banka yakınlarına gelen A.A ile buluşan kadın, mücevher ve paraları zanlıya verdi. A.A'nın bu olayı kimseye anlatmaması yönündeki ikazından şüphelenen S.Ü, bir süre sonra Ahi Polis Merkezine giderek olay hakkında bilgi almak istedi.



Burada A.A isimli bir polisin olmadığını ve adının da kuyumcu soygununa karışmadığını öğrenen S.Ü, dolandırıldığını anlayarak zanlıdan şikayetçi oldu.



Verilen kimlik ve eşkal bilgileri doğrultusunda zanlının yakalanması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, inceledikleri MOBESE görüntülerinden A.A'yı tespit etti.



Yapılan operasyonla kent merkezinde yakalanan A.A, gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlının kaldığı yerde bir miktar para ve mücevher bulundu.



Kırşehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, polisin, fuhuş çetesi, terör örgütü, soygun, hırsızlık gibi suçlar nedeniyle kimseden para istemeyeceğini ifade ederek, bu tür durumlarla karşılaşıldığında polise ihbar edilmesi uyarısında bulundu.



#kırşehir
#dolandırıcılık
#kırşehir polis merkezi
٪d سنوات قبل