|

DTP özerk yönetim ve bayrak istiyor

Behçet Güngör
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:33 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
DTP özerk yönetim ve bayrak istiyor
DTP özerk yönetim ve bayrak istiyor

DTP'nin geçen hafta Diyarbakır'da topladığı kongreden yeni talepler çıktı. Anayasada 'Türk' tanımının yerine 'Türkiyelilik' ifadesinin kullanılması ve federatif bir yönetim yapısı talep edilen sonuç bildirgesinde, Ay-yıldızlı Türk bayrağının yerine ise 'bölgesel' bayrak kullanılması önerildi. Yeni bir siyasi yapılanma da öneren DTP'nin bildirgesinde, “Bu yapı federalizmi ya da etnisiteye dayalı özerkliği ifade etmez; merkezi yönetimle iller arasında kademelendirilmiş demokratik bir yeni idari takviyedir” denildi. Bildirgesinde 'bayrak' da 'renk' olarak adlandırıldı.

DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş'ın okuduğu bildirgede, “Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununa demokratik çözüm yaklaşımını son derece belirleyici olduğu sonucuna varmıştır” ifadeleri yer aldı.

Sonuç bildirgesine jet soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sonuç bildirgesi nedeniyle DTP'ye soruçturma açtı. Savcılıkı, özerk bölge talep eden ve teröristbaşı Abdulah Öcalan için Kürt halk önderi diye ifade eden, DTP Genel Başkanvekili Nurettin Demirtaş ve parti yönetimi için inceleme başlattı.



16 yıl önce