|

Dualar Mirac’a yükseldi

Yurdun dört bir yanında binlerce Müslüman, Miraç Gecesi’ni idrak etmek için camilere akın etti. Eyüp Sultan Camii’ni dolduran vatandaşlar da geceyi namaz ve duayla eda etti.

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:21 - 4/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbullular Mirac Kandili'ni tarihi camilerde karşıladı. Başta Sultanahmet ve Eyüp Sultan Camii olmak üzere birçok cami Müslümanlarla doldu taştı. Camiler hınca hınç dolarken vatandaşlar geceyi namaz ve dualarla eda etti. Ankaralı vatandaşlar da Mirac Kandili'nde camilere akın etti.



Kocatepe Cami'inde akşam namazının ardından okunan Kur'an-ı Kerim ile başlayan kandil programı, kılınan yatsı namazıyla beraber son buldu. Ellerin dua için açıldığı bu gecede, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden camileri dolduran vatandaşlar duydukları mutluluğu dile getirdi. Aileleriyle birlikte camiye gelen çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu.





KUR'AN-I KERİM VE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU


Edirne'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Selimiye Camii, Mirac Kandili'nde doldu taştı. Mübarek Mirac Kandili'ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar Selimiye'ye akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden ayrılmadı. Camii görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif'i okumasını ve birbirinden güzel ilahileri dinleyen cemaat, 'Mirac' konulu vaazı dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı. Yatsı namazına yakın camide insan yoğunluğu had safhaya ulaştı. Kadın-erkek, genç-yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği tarihi cami kısa süre içerisinde doldu taştı. Cami içerisinde yer bulamayan cemaat, namazını ancak iç avluda kılabildi. Yatsı namazının ardından cemaat gecenin kalan kısmını değerlendirmek üzere evlerinin yolunu tuttu. Peygamber Efendimiz'in Mekke döneminde Mescid-i Aksa'ya, oradan da Allah'ın katına yaptığı yolculuğa atfen kutlanan Mirac Kandili, birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındırıyor. Allah ve Hz. Peygamber'e bağlılığı pekiştiren bir sınav şeklinde değerlendirilen Miraç, Efendimiz'in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olarak nitelendiriliyor.






#Miraç Gecesi
#Eyüp Sultan Camii
8 yıl önce