|

Duran adama karşı duran adam

Taksim Meydanı dün çok ilginç bir manzaraya sahne oldu. Beyaz tişörtlü 8 eylemci, Gezi Parkı protestoları kapsamında ayakta bekleyen 'Duran Adam'ların karşısına dikilerek saatlerce 'durdu'

Oktay Yıldırım
00:00 - 20/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:52 - 19/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Duran adama karşı duran adam
Duran adama karşı duran adam

Gezi Parkı protestoları kapsamında 'Duran Adam' eylemi başlatılan Taksim Meydanı ilginç bir 'karşı gösteri'ye sahne oldu. Yüzünü Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) dönerek eylem yapan 'Duran Adam' eylemcilerinin karşısına dün 8 kişi, üzerlerinde 'Duran Adam' yazılı beyaz tişörtlerle dikildi. İki grup arasında herhangi bir diyalog yaşanmazken, Gezi Parkı eylemlerine destek için gösteri yapanlar, birbirlerini uyararak tahriklere kapılmamaları telkininde bulundu. Bir polis yetkilisi de alana gelerek, yeni eylemcileri gerginlik yaratmamaları yönünde uyardı. Yeni 'Duran Adamlar' herhangi bir siyasi parti ve derneğe üye olmadıklarını ve kendi iradeleri ile eylem yaptıklarını söylediler. 8 kişilik grup daha sonra eylemlerine son verdi ve Taksim'den ayrıldı. Karşılıklı eylem yapan Duran Adamlar, yanyana oluşturdukları ağaç şekliyle Taksim'de bir anda ilgi odağı oldu.

TAKSİM'DE ROMAN VAKTİ

AKM önünde bekleyen polisler ise gün boyu dünya klasiklerinden kitaplar okudu. Bazı vatandaşlar da Taksim'de görev yapan polislere evlerinde yaptıkları pasta-börekleri getirerek ikramda bulundu. Bu arada dün bir açıklama yapan Taksim Platformu, Gezi Parkı'ndaki eylemlerin sonlandırılmasının ardından gösterilerine diğer başka küçük parklarda devam edeceklerini duyurdu.


11 yıl önce