|

Efendimiz zayıfı korur kin gütmezdi

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Programı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu Peygamberimiz'i anlamanın önemine dikkat çekerek "O zayıfı koruyan, affetmeyi şiar edinen, kin gütmeyen bir yapıya sahipti'' dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 06:36 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU / YENİ ŞAFAK


Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı İstanbul Kongre Merkezi'nde Kutlu Doğum Programı' düzenledi. İkbal Gürpınar'ın sunuculuğunu üstlendiği programa Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı.



ÖĞÜTLERİ HALA YAYILIYOR


“Kutlu Doğum"un Hazreti Muhammed'i sadece anmak için değil, onu anlamak ve sünnetlerini hayata geçirmek için bir vesile olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Hazreti Muhammed'in hayatından alınan insanlık derslerinin, bugün de en canlı haliyle gönülden gönüle, insandan insana yayıldığını söyledi.



HER ŞEYİ AFFEDEBİLEN YÜKSEK BİR RUH


Davutoğlu, Hazreti Muhammed'in, çocukların başını okşayan bir peygamber olduğunu belirterek, “Bizim Peygamberimiz çocuklara, tabiata, hayvanlara merhamet gösteren bir Peygamber. Yaşlıların hal ve hatırını soran, zayıfı koruyan kollayan bir rehber. Mezarlıkları dahi selamlamadan geçmeyen bir kılavuz. Affetmeyi şiar edinen, kendisine, kızına, sevdiklerine işkence edenleri dahi affedebilen yüksek bir ruh. O kısaca bizim Efendimiz" diye konuştu.



VEDA HUTBESİ BARIŞ GETİREBİLİR


Davutoğlu, Veda Hutbesi'nin sadece Müslümanlara değil, tüm insanlığa barışı, huzuru, hoşgörü iklimini yeniden getirebileceğini belirterek, buradan çıkarılacak derslerle dünyanın kin ve nefret kültürünün yerini, rahmet ve merhamet kültürünün alabileceğini söyledi. Bunun da ötesinde Hazreti Muhammed'in öğütlerinin ve davranışlarının rehber edinilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, “Rehberimiz onun sözleri ve yaşantısı olduğunda, sevgi ve merhametin Allah'ın izniyle tüm dünyayı kuşatacağına ben gönülden inanıyorum" dedi.



Nasıl yaşayacağımızı öğreten bir rehberdi


Cahiliye döneminde kadının değersiz kabul edildiğini ifade eden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “Efendimiz kadınlara büyük değer veriyor, onları önemsiyordu. Kadını ikinci sınıf olarak gören cahiliye anlayışına karşı, cenneti ayaklar altına seren yüksek şuuru getirdi" şeklinde konuştu.



KIZ ÇOCUKLARINI ÇOK SEVERDİ


Hz. Muhammed'in çocuk sevgisine vurgu yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Beni seviyor musunuz?' diye sorduğu Neccaroğulları'nın küçük kızları 'Seni çok seviyoruz Ya Rasûlullah 'cevabını verdiklerinde 'Ben de sizi çok seviyorum' yanıtını vermişti. O, diri diri toprağa gömülen kız çocuklarına bir değer atfetti" diye konuştu.



TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN HER ŞEYİ ÖĞRETTİ


Kur'an-ı Kerim'in bir hayat rehberi olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, “Nasıl bir hayat yaşamamız gerektiğini, toplumsal barış ve huzur için ne yapmamız gerektiğini öğreten bir rehber. Peygamberimiz ise insanlığın rehberidir" dedi.




#sare davutoğlu
#Kadir Topbaş
#Kutlu Doğum
9 yıl önce