|

Ege'de 123 kaçak göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı unsurlarınca yapılan arama kurtarma ve kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla son 2 gündeki faaliyetlerde 123 kaçak göçmen kurtarıldı, insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı

Yeni Şafak
17:13 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:15 - 30/03/2015 Pazartesi
AA
arşiv
arşiv

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı unsurlarınca arama kurtarma ve kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla yürütülen faaliyetlerde son 2 gün içinde 123 kaçak göçmen kurtarıldı. Göçmen kaçakçılığında kullanılan 2 tekneye el konulan operasyonlarda 3 kişi de gözaltına alındı.



İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin, Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun önlerinde bir teknenin sürüklendiği yönünde alınan ihbar üzerine 28 Mart'ta yaptığı arama kurtarma çalışmasında, kaçak geçişlerde kullanıldığı değerlendirilen 1 tekne ele geçirilirken, 2 göçmen kaçakçısı da yakalandı.



Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Çıplak Ada üzerinde bir grup göçmenin bulunduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye gönderilen sahil güvenlik ekibi, 7'si erkek, 1'i kadın, 3'ü de çocuk olmak üzere Afganistan uyruklu 11 göçmeni kurtardı.



Aydın'da Tekağaç Burnu civarında lastik botla yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan grubun tespit edilme üzerine başlatılan arama kurtarma operasyonunda, 34'ü erkek, 10'u kadın, 3'ü de çocuk olmak üzere Suriye, Eritre, Kamerun, Togo, Orta Afrika, Haiti, Kongo, Mali, Gabon ve Gine uyruklu 47 göçmenin kurtarıldığı bildirildi.



Muğla'nın Bodrum ilçesi Karada açıklarında da fiber tekne ile yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan 11 göçmen düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Operasyonda, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 1 kişi de gözaltına alındı. Kaçakçılık faaliyetinde kullanılan tekneye el konuldu.



Sahil güvenlik ekiplerinin, İzmir'in Çeşme ilçesi önlerinde yaptıkları arama kurtarma operasyonunda da lastik botla yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 39'u erkek, 6'sı kadın, 9'u da çocuk olmak üzere Suriye, Kongo, Mali, Irak ve Filistin uyruklu 54 göçmen kurtarıldı.



Ege Denizi'nde yılbaşından bu yana yapılan arama kurtarma ve kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda, 84 ayrı olayda, 2 bin 383 göçmen kurtarılmış, 10 kişi de göçmen kaçakçılığı iddiasıyla yakalanmıştı.

#Sahil Güvenlik Komutanlığı
#göçmen
#göçmen kaçakçılığı
9 yıl önce