|

Eğitim aşkı!

Paralel Yapının, SODES kapsamında 500 öğrencinin SBS’ye hazırlanması için yapılan ihaleyi usulsüz bir şekilde aldığı ortaya çıktı. Örgüt parayı almak için hayali dershane kurdu. İhaleyi aldıktan sonra da tabela dershaneyi kapattı. Paralelcilerin yaptığı yolsuzluk 5 yıl sonra Gülen'e yakın medya tarafından servis edilen haberle ortaya çıktı. 11 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Tuesday
Güncelleme: 22:22 - 30/03/2015 Monday
Yeni Şafak

Maddi imkanları yetersiz çocukların dershanelerde eğitim alması için 2010 yılında Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında proje hazırlandı. Projeyi almak için Paralel yapı hayali bir dershane kurdu.



YARDIMSEVERLİK DEĞİL HIRSIZLIK YAPILDI


Bu dershane ile ihaleye giren örgüt elemanları, 500 Bin TL olan ihale bedeli alıp, tabela dershanesini kapattı. Örgütün yaptığı yolsuzluk 5 yıl sonra Gülen cemaatine yakın Bugün gazetesi tarafından yapılan haberle ortaya çıktı. Gazete, casusluk soruşturmasında paralel polisler gözaltına alınınca polislerin eğitim gönüllüsü olduğuna yönelik haberler yayınlamaya başladı. 14 Eylül 2014 tarihinde ise “Casus denilen polislerin eğitim seferberliği” başlıklı bir haber yayınladı.



HABER DELİL OLDU


Haberde, darbe yapmak ve casusluk iddialarıyla yargılanan emniyet görevlileri ile Adana'da yürütülen TibNet soruşturmasında casuslukla yargılanan polislerin, 'Bir çocuk okut bir aile kurtar' sloganıyla 500 çocuğu kendi imkanlarıyla okuttuğunu yazdı. Haberlerin yayınlamasının ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince inceleme başlattı. Yapılan incelemede haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine operasyonun düğmesine basıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 500 öğrencinin SBS'ye hazırlanması amacıyla SODES kapsamında bir dershaneye verilen ihalenin KİK'e aykırı yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı.



'500 ÖĞRENCİ OKUTULDU' HABERİ BAŞTAN AŞAĞI YALAN


Diyarbakır merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. İzmir'de gözaltına alınan bir polis memuru ise Diyarbakır'a gönderildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ihaleye fesat karıştırma ile şuçlanıyor. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü operasyon ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada casusluk iddiasıyla tutuklanan polislerin Diyarbakır'da 500 çocuğun her türlü eğitim masraflarını karşılayarak dershaneye kaydettirdiğinin ileri sürüldüğü hatırlatıldı. Yapılan incelemede haberde geçen hususların gerçeği yansıtmadığının belirlendiği kaydedildi.



İhale için hayali dershane


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, projenin haberde belirtildiği gibi personelin bütçeleri ile karşılanmadığı, 2009 yılında SODES kapsamında 500 bin lira bütçeyle ve 500 öğrencinin kişisel katkılarıyla SBS'ye hazırlanması amacıyla bir dershaneye ihale yapılarak verildiği açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: “Yapılan ihalenin KİK'e aykırı olarak yapıldığı, belirtilen şartların yerine getirilmediği, SBS eğitimi vermesi için anlaşılan dershanenin ihale tarihinden önce faaliyet göstermediği ve söz konusu dershane ihaleyi alıp SODES projeleri uygulandıktan sonra 2012 yılında kapandığı tespit edilmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilerek soruşturma başlatılmıştır.”


#paralel yapı
#sınav
#kopya
9 years ago