|

Eğitimde en iyi seviyeye geldik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta yapımı tamamlanan Haydar Aliyev Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nin açılışını yapmak için düzenlenen törene katıldı.. Konuşmasına, 424 öğrenciye hizmet verecek olan lisenin hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasına Erdoğan, "Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev'e teşekkür ediyorum. 2013 yılında eğitimie başladı fakat buğun açılışını gerçekleştiriyoruz. Rahmetli Haydar Aliyev'in adını yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz" ifadelerine yer vererek, projenin içerisinde bulunan herkese teşekkür etti.

Yeni Şafak
13:28 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 14:03 - 17/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Kars'ın Selim ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.


Tören İstiklal Marşı sonrasında İlham Aliyev'in konuşmasıyla başladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşma kürsüsüne geldi ve "Bir protokol hatasını düzeltiyorum. Önce Azerbaycan Milli Marşı'nı dinleyeceğiz ve ben konuşmamı ondan sonra yapacağım" dedi.


Bunun üzerine Azerbaycan Milli Marşı çalındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta yapımı tamamlanan Haydar Aliyev Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nin açılışını yaptı. Konuşmasına, 424 öğrenciye hizmet verecek olan lisenin hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasına Erdoğan, "Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev'e teşekkür ediyorum. 2013 yılında eğitimie başladı fakat buğun açılışını gerçekleştiriyoruz. Rahmetli Haydar Aliyev'in adını yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz" ifadelerine yer vererek, projenin içerisinde bulunan herkese teşekkür etti.


Erdoğan, Azerbaycan ve Türkiye'nin birliğine vurgu yaparak, Bahtiyar Vahapzade'nin "Bir ananın iki oğlu, O da ulu, bu da ulu , Azerbaycan-Türkiye.." şiirinden mısralar okuyarak, "Karabağda zulüm gören Azerbaycan'lı kardeşlerimizin acısını, Türkiye'de ki kardeşlerimizle Azerbaycan ve Bakü'de ki kardeşlerimizde odur" ifadelerine yer verdi.


TÜRKİYE'DE KÜRT TÜRK SORUNU YOK

Kardeşliğin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Kars işgale şahit oldu, vatan azim, fedakarlık ne demek Kars çok iyi bilir. Benim dedem Sarıkamış'ta şehit oldu. Biz Kars kardeşliğimizi hastaneye Harakani adı vererek yaşatıyoruz. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Geri kalmışlık, hor görülmüşlük, itilmişlik sorunu vardır. Gürcü, Boşnak, Türk, Kürt ayrımı yapmadan bütün sorunların üzerine gidiyoruz. Dini, dili ırkı yüzünden hiç kimse ötelenmeyecek, elbette hiç bir şey dört dörtlük değil fakat sıkıntılar her geçen gün azalıyor. Bundan ondört yıl önceki Kars ile şimdi ki Karsı karşılaştırın. Göreve geldiğimiz zaman 24 Havalimanı vardı şimdi 54 Havalimanı var. Nerelerden nerelere geldik. 78 milyonu birbirinden ayırmak yok, devam ediyoruz, devam edeceğiz. Daha iyi olacak merak etmeyin. Her vatandaşımız ayrım yapılmaksızın hizmet görmeye devam edecek, ayrım yapmak isteyen ise gereken cevabı alacaktır. Çözüm süreci ile bunu dile getiriyor ve amaçlıyoruz. Kimse kimsenin bir birine zarar vermeyecek".


EĞİTİMDE EN İYİ SEVİYEYE GELDİK, GELECEĞİZ

Eğitimde çalışmaların en iyi seviyeye geldiğini belirten Erdoğan, "Eğitimde iyi bir seviyeye geldik, 175 üniversite inşaa ettik etmeye devam edeceğiz. Soğuğa rağmen buradayız ve Talap Projesinin temelini atacağız. Sizlere mutluluklar diliyor ve Nevruzumuz hayırlara vesile olsun diyorum" açıklaması ile açılışı gerçekleştirdi.

#TANAP
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Aliyev
9 yıl önce