|

Eğitimdeki gelişmeler yüzümüzü güldürüyor

Nabi Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla görüntülü mesaj yayınladı. Avcı mesajında “Sevgili öğretmenlerim, sizlerin de yakinen müşahede ettiğiniz gibi, şu son yıllarda, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:09 - 23/11/2014 Pazar
AA
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla görüntülü mesaj yayımladı. Bakan Avcı, yaklaşık 1,5 dakika süren görüntülü Öğretmenler Günü mesajına “Sevgili öğretmenlerim” diyerek başladı. Avcı, bütün öğretmenlerin bu anlamlı gününü gönülden kutladığını belirtti. 

ŞÜKRÜNLA KARŞILIYORUZ 

Avcı, mesajına şunları kaydetti: “Öğretmenlerimizin geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri şükranla karşılıyoruz. Sevgili öğretmenlerim, sizlerin de yakinen müşahede ettiğiniz gibi, şu son yıllarda, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik."

DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

 "Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz" diyen Avcı öğretmenlere ve öğrencilere çok daha iyi imkanlar sağlamanın gayreti içerisinde olacaklarını belirtti. Avcı mesajını "Bu vesileyle tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, gözlerinizden öpüyorum." cümleleriyle bitirdi. Bakan Avcı'nın mesajı, Bakanlığın internet sayfasında intro olarak yer alacak ve bugün televizyonlarda yayımlanacak. 

Erken emeklilik talebi

Öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurum İdari Kurulu toplantılarına taşıdı. Öğretmenler, öğretmenliğin yıpratıcı bir meslek olması nedeniyle, bazı meslek gruplarında olduğu gibi, öğretmenlere meslek güçlüğü zammı verilmesini,  bazı özendirici önlemler alınarak öğretmenlerin istemeleri hâlinde erken emekliliklerin sağlanmasını istedi. 

MAHRUMİYETE EK TAZMİNAT 

Öğretmenler ayrıca istihdamında güçlük çekilen alanlarda çalışanlara  yerleşim yerlerinin özellikleri ve ulaşım imkânları dikkate alınarak “ek tazminat” verilmesi yönünde düzenleme yapılmasını istedi.

YHT’de yüzde 50 indirim

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24-30 Kasım tarihleri arasında anahat ve YHT’lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi. Elvan, yazılı açıklamasında, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kampanya düzenlendiğini belirtti. Elvan, kampanyadan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya bakanlık tarafından onaylanmış her derece ve türdeki resmi ve özel okullarda çalışan öğretmenler, yüksek öğrenim kuruluşlarında görev yapan öğretim üyelerinin faydalanabileceğini kaydetti. Elvan, öğretmenler ve öğretim üyelerinin gişeler, TCDD’nin tüm satış kanallarını kullanarak uygulamadan faydalanabileceğini açıkladı.

#Nabi Avcı
#24 Kasım Öğretmenler Günü
#mesaj
9 yıl önce