|

Egolarımızı bırakalım

Milletin iradesini ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi partilere seslendi: Bu süreçte herkes egolarını bir kenara koyup, biran önce hükümet kurulmalı. Türkiye’yi hükümetsiz, başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremez.

Yeni Şafak
04:00 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 05:25 - 12/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde bir an önce hükümetin kurulması çağrısı yaptı:



Güven ortamının muhafazası şart. En küçük bir aksama olmadan bu doğrultuda yürümeliyiz. Türkiye'yi hükümetsiz, başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremez. Onun için de anayasal, yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden 'devlette devamlılık esastır' anlayışıyla bu süreç devam etmelidir.



BEN DEĞİL BİZ DEMEK ZORUNDAYIZ


Bir adım dahi geriye gidişe asla tahammülümüz yok. Bilhassa siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin bu kazanımları tehdit edecek boyuta ulaşmasına izin veremeyiz. Hangi siyasi olursa olsun 'ben' değil, 'biz' demek zorundayız. Bu konudaki sorumluluğumun farkındayım.



ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIM


Genel seçim Türkiye'nin önünde yeni bir dönem açtı. Bu vesileyle parlamentonun en yaşlı üyesi olması nedeniyle Deniz Baykal ile görüştüm. Bu işin süratle kesintisiz devamı için ben üzerime düşen ne ise bunu yapacağımı söyledim. Devlette devamlılığın esas olduğu bilinciyle şahsımın da kendi şahıslarının da 'buna yardımcı olmaları gerekir' dedik.



MİLLETİN TAKDİRİ


Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir, herkes milletin takdirine saygı göstermek zorundadır. Seçim sonuçları milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo takdir ettiğini gösteriyor. Bu tabloyu siyasi partilerin hepsinin de doğru şekilde okumasını temenni ediyorum. Tek bir partinin iktidarına imkan sağlamayan bu tablo, kesinlikle Türkiye'nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor.



HERKES SORUMLULUK ALMALI


Türkiye, seçim gününe kadar başka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Pazartesi gününden itibaren başka bir tabloyla karşı karşıyadır. Bu dönemi en sağlıklı, en hasarsız şekilde geçirebilmemiz için tüm siyasi partileri serin kanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanı olarak Anayasa'nın bu süreçte şahsıma yüklediği görevleri, bihakkın yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.



ÇÖZÜMDEN YANA OLUN


Türkiye istikrarsızlık dönemlerinde ağır bedeller ödedi. İçinde bulunduğumuz sürecin Türkiye'nin kazanımlarına halel getirmeden geride bırakılması hususunda her türlü çabayı gösteriyorum, göstermeye devam edeceğim. Meclis'te temsil edilen partilerin Anayasa'da ve kanunlarda belirtilen sınırlar çerçevesinde tercihlerini krizden değil, çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum.





Övgü alsaydım kendimden şüphe duyardım


Batı medyasını şahsına yönelik çirkin tavrına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Umutlarını, Türkiye'nin bir kriz ve kaos ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar, inşaallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır. Özellikle batının şahsıma yönelik tüm çirkin, agresif, hakikaten seviye kaybına uğramış o batı medyasının açıklamalarını tabii ki çirkin bulduğumu buradan açıklamak durumundayım. Bu tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Bu tahammülsüzlüklerinin bir şeyi gösterdiğini de ifade etmek istiyorum. Allah'ıma hamdolsun, demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar o zaman kendimden şüphe etmem gerekirdi" dedi.



Sömürgecilik bugün sadece şekil değiştirdi


Bu yıl mezun olacak yabancı 4 bin öğrenciyle Türkiye'deki üniversiteleri bitiren uluslararası öğrenci sayısının 60 bine ulaştığını belirten Erdoğan, yabancı öğrencilerin Türkiye'de öğrenim görmesinin yolunu açanlara şükranlarını bildirdi. Erdoğan, küreselleşme gerçeğinin tüm toplumların ortak tarihi, kültürel, ekonomik, sosyal ve siyasi değerler etrafında birlikte hareket etmesini zorunlu kıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Coğrafyaları sadece doğal zenginlikleriyle ticari ve stratejik önemleriyle değerlendirme anlayışı insanlığa büyük zararlar verdi. Sömürgecilik ve kölelik şekil değiştirerek ama aynı mantıkla maalesef varlığını ve etkinliğini bugün de sürdürüyor. Batı'da israf edilen gıdanın Afrika'da tüm açları doyuracak miktara ulaştığı bir düzenin sürdürülebilmesi mümkün değildir. Orta Afrika'daki Victoria Gölü'nden çıkan balıklar konteynerlerle Batı ülkelerine gönderilirken bunların kılçıklarının bile bölgede yaşayan insanlara çok görüldüğü bir düzeni kabul etmemiz mümkün değildir."



Tarih bize sorumluluk yükledi


Türkiye'nin konumu itibarıyla sadece ulaşım güzergahı olmadığını dile getiren Erdoğan, “Her bakımdan Doğu'yla Batı'nın geçiş noktası olan Türkiye bu konuda tarihi olarak sorumluluk sahibidir. Biz işte bunun için 'Dünya 5'ten büyüktür' diyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere dünyadaki haksızlıkları, adaletsizlikleri önleme konusunda öncülük yapması gereken kurumların öncelikle kendilerini ıslah etmeleri gerekiyor. Sınırımızda Tel Abyad'da Arapları ve Türkmenleri uçaklarla vuran Batı ne yazık ki onların yerine terör örgütü PYD ve PKK'yı yerleştiriyor. Buna biz nasıl olumlu bakabiliriz, bu Batı'ya biz nasıl samimi olarak bakabiliriz" dedi. Daha yeni oradan kaçan ve Türkiye'ye sığınan 15 bine yakın insana kucak açtıklarını belirten Erdoğan, “Biz buyuz, biz coğrafyanın ve tarihin üzerimize yüklediği sorumluluğu yerine getiriyoruz. Arakan'daki Müslümandan, Irak'taki Ezidiye kadar yardıma ihtiyacı olan her mazluma, başka hiçbir kritere bakmaksızın el uzatmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.




#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#ATO Congresium
#Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni
9 yıl önce