|

Ekip 38 temizlikte

Nusaybin’de 16 Eylül'de şehit düşen 3 polis anısına “Ekip 38” adı verilen operasyonlarda 18 terörist öldürüldü. 13. gününe giren operasyonlarda 94 barikat kapatıldı, kamuflaj amaçlı 32 perde ve branda kaldırıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:37 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon sürüyor. İlçede 13 Kasım'da saat 21.00'de duyurulan yasağın ardından PKK'lı teröristlerce bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların, kamufle amaçlı asılan brandaların kaldırılması ve ilçenin teröristlerden arındırılması için Nusaybin Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyon devam ediyor. Operasyonların, 16 Eylül'de ilçede zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Komiser Oktay İzgi ile polis memurları Sezgin Uludağ ve Çağdaş Arslan'ın anısına “Ekip 38" adı ile gerçekleştirildiği belirtildi.



19 BOMBA İMHA EDİLDİ


Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 18'e yükseldi, bugüne kadar 94 barikat kapatıldı, kamuflaj amaçlı 32 perde ve branda ile barikat olarak kullanılan 3 tır ve bir kamyon kaldırıldı, teröristlerce tuzaklanan 19 bomba düzeneği imha edildi. Barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması sırasında teröristlerin güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.







CAMİYİ KARARGAH YAPMIŞLAR


Özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda teröristlerin Abdulkadir Paşa Mahallesi'ndeki bazı evleri “hücre evi" gibi, Hacı Şemsettin Yusma Camisini de “karargah" gibi kullandığı belirlendi. Söz konusu ev ve camide yapılan aramalarda birçok örgütsel doküman, silah ve bomba yapımında kullanılan bol miktarda kimyasal madde bulundu. Özel harekat polisleri terör saldırılarından dolayı bir süredir ibadet yapılamadığı öğrenilen caminin minaresine Türk bayrağı astı. Hücre evinde yapılan aramalarda ise çok sayıda çelik yelek ele geçirildi. Evin bahçesinde iple ağaca bağlanan bir at ekipler tarafından kurtarıldı.





Şemdinli'de 5 PKK'lı öldürdü


Hakkari Şemdinli'de teröristlerin kullandığı barınaklara hava operasyonu düzenlendi. TSK operasyonlarda 5 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen barınak ve silah mevziilerinin, düzenlenen hava harekatı ile tahrip edildiği, 5 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Kilis Elbeyli'de ise, Suriye'den yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan, terör örgütü IŞİD mensubu bir şahıs gözaltına alındı.







Mısır tarlasında 5 KG C4 bomba


Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait 5 kilogram C4 patlayıcı ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşların “155 Polis İmdat" hattına yaptığı ihbar üzerine Mardin Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kızıltepe-Şenyurt karayolu üzerindeki bir mısır tarlasında arama yaptı. Aramada, terör örgütü PKK mensuplarınca batı illerine gönderilmek üzere hazırlanmış 5 kilogram C4 patlayıcı ele geçirildi. Teröristlerin yakalanmasına çalışılıyor.



Silvan halkına 943 bin TL destek


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terörist saldırılardan ev ve iş yerleri zarar gören 547 kişiye 943 bin 36 lira, maddi durumu kötü olan 865 vatandaşa da acil ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla 216 bin 250 lira ödeme yapıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara yönelik başlatılan zarar tespit çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Komisyonlar tarafından yapılan tespitler sonucunda, şu ana kadar zararları tespit edilen 547 kişiye Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca 943 bin 36 lira ödeme yapıldı.




#Nusaybin
#Şemsettin Yusma Camisini
#Ekip 38
8 yıl önce