|

Ekranda PKK kavgası

BDP'nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ali Kırca'yla canlı yayına tartışması dün geceye damgasını vurdu. Demirtaş ve Kırca arasında canlı yayında PKK tartışması yaşandı.

00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 14:38 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Ekranda PKK kavgası
Ekranda PKK kavgası

SKY Türk ekranlarında yayınlanan Siyaset Meydanı'na konuk olan Selahattin Demirtaş ABD dönüşü Ali Kırca'nın sorularını yanıtladı. Amerika'da Kürt sorunu üzerine yaptıkları temaslar hakkında bilgi veren Selahattin Demirtaş, konu dönüp dolaşıp özerklik ve PKKýa silah bırakma çağrısına gelince ekranda Ali Kırca'ya tartıştı .


CANLI YAYINDA GAZETECİ SİYASETÇİ KAVGASI

Ekranda PKK kavgası Haberin videosu için tıklayınSelahattin Demirtaş devletin yıllardır PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunduğunu ifade ederek, hükümetin yeni çözümler üretmesine gelince Ali Kırca'dan itiraz geldi. Kırca, devletin eli silahlı terör örgütü karşısında ateşkesin sağlanamayacağını savununca ikili arasında hayli sıcak bir tartışma yaşandı .


DAĞDAKİ PKK'LI ASLA TESLİM OLMAMALI

PKK'nın silah bırakması gerektiğini savunan Kırca'nın önerilerine sinirlenen Demirtaş hem PKK'ya hem de hükümet/ordu kanadına eylem ve operasyonların durdurulması çağrısında bulunurken 'Açıkça söylüyorum, dağa çıkmış bir PKK'lı asla teslim olmamalı. Soruna çözüm bulunana kadar eylem yapmamalı ama teslim de olmamalıdır ' dedi.


12 yıl önce