|

Ekrem Dumanlı'nın kardeşi gözaltında!

Bazı polislere 'usulsüz taltif' verildiği gerekçesiyle yürüttüğü soruşturmada 17 polis hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınanların arasında Zaman Gazetesi'nin yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşi de var.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Ekrem Dumanlı'nın kardeşi gözaltında!
Ekrem Dumanlı'nın kardeşi gözaltında!

"Usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla yürütülen soruşturmada 13 polis gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in talimatıyla polisin 10 ilde bu sabah operasyon düzenlediği belirtildi.

Operasyonlar sonucunda 17 şüpheliden 13'ü gözaltına alınırken, 1'inin yakalanmasına çalışıldığı kaydedildi. Şüphelilerden 3'ünün ise yurt dışında olduğu ifade edildi.

Operasyonun, "bazı polislere, görevde bulunmadıkları halde görevdeymiş gibi belge düzenleyip, usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla yürütüldüğü belirtildi.

Ekrem Dumanlı'nın kardeşi de gözaltında

Müfettişlerin ve savcılığın usulsüz taltif ödemesi alanlarla ilgili olarak incelemelerinin devam ettiği ve banka hesaplarının incelemeye alındığı da öğrenildi. Öte yandan Gözaltına alınanların arasında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşi Halil Dumanlı da yer aldığı öğrenildi.

10 yıl önce