|

Elazığ'da 2 dershaneye operasyon

Elazığ'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekipleri bir dershanenin iki şubesine operasyon düzenledi. Dershanedeki bilgisayarlara el konulurken, gelen öğrenciler geri dönmek zorunda kaldı.

Yeni Şafak
12:18 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:21 - 3/06/2015 Çarşamba
DHA

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan bir soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bir dershanenin kentte bulunan iki şubesine eş zamanlı olarak operasyon yaptı.



İki dershaneye bu sabah gelen polis ekipleri, giriş ve çıkışlara kapattı. Dershane binalarında bulunan bilgisayarların harddisklerini kopyalayan polis, soruşturma kapsamında geçmişe dönük belgelere de el koydu. Soruşturmanın dershanelerin kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı ve bu şekilde vergi kaçırıldığı iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi.



Soruşturma kapsamında şu ana kadar herhangi bir gözaltı işleminin yapılmadığı bildirilirken, suç delillerinin değerlendirilmesi sonrası operasyonun genişleyebileceği öğrenildi.



Operasyon düzenlenen iki dershaneye gelen öğrenciler ise polisler tarafından geri gönderildi. Dershane avukatları ile öğretmenler de şubelere gelerek, polis ekipleri ile tartıştıkları görüldü.



#elazığ dershane
#dershane operasyon
#dershane usulsüzlük
9 yıl önce