|

Elçiliğe baskın

Türkiye’de okuyan yaklaşık 150 Libyalı öğrenci, burslarını alamadıkları iddiasıyla Libya’nın Ankara Büyükelçiliği’ni bastı. Bahçede arbede yaşanması üzerine elçiliğe polis çağrıldı. 5 saatlik eylem, olaysız son buldu

Yeni Şafak
04:00 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 21:22 - 22/12/2014 Pazartesi
Diğer
Eğitimlerini Türkiye’de sürdüren bir grup Libyalı öğrenci, burslarını alamadıkları gerekçesiyle Libya’nın Ankara Büyükelçiliği’ni bastı. Dün öğle saatlerinde elçiliğin bahçe kapısını kırarak içeri giren yaklaşık 150 öğrenci, Büyükelçi Abdurrezak Muhtar ile görüşmek istedi. Bahçede güvenlik görevlilleri için öğrenciler arasında arbede yaşanması üzerine polisten yardım istendi. 

GÖRÜŞME TALEBİNE RET

İhbarın ardından elçiliğe sevk edilen çok sayıda polis ekibi geniş güvenlik önlemi aldı. Sorunu görüşmek üzere elçilik binasına alınan öğrencilerden Münir Abdüsselam, Büyükelçi Muhtar’ın kendileriyle görüşemeyeceğini söylediğini aktardı.  

EYLEM SÜRECEK

Üç yıldır Türkiye’de eğitim gören Abdüsselam, kasım ve aralık ayı burslarını alamadıklarını, üniversite harcamalarının yanında ev ve hastahane masraflarını da karşılayamadıklarını söyedi. Öğrencilerden Muhammed Akkad da mağdur olduklarını kaydetti. Libyalı öğrenciler, yaklaşık 5 saatlik protestonun ardından dağıldı. Öğrenciler, eylemi sürdüreceklerini duyurdu. 
#Libyalı öğrenciler
#Libya
#Abdurrezak Muhtar
9 yıl önce