|

Elif Şafak'tan HDP'ye 'kanlı' destek

Türk romancı Elif Şafak, Financial Times için bir yazı kaleme aldı. HDP'nin parti olarak katıldığı 7 Haziran seçimlerinde baraj altında kalması durumunda ülkede kan akabileceğini belirten Şafak seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
01:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:47 - 20/05/2015 Çarşamba
Diğer

Elif Şafak'ın, Financial Times için yazdığı yazıda birbirinden ilginç tespitler yer alıyor. 7 Haziran'da gerçekleşecek genel seçimlere ilişkin görüşleini belirten Şafak Abdullah Öcalan için de dikkat çeken bir benzetme yapıyor.



HDP BARAJ ALTINDA KALIRSA


Elif Şafak, 7 Haziran genel seçimlerine HDP'nin seçim barajı altında kalması halinde ise "Türkiye silahlı çatışma günlerine geri dönebilir" iddiasında bulundu.



KÜRTLERİN BABASI APO


Elif Şafak, ''Kürtlerin sürpriz hediyesi Türkiye'de birlik olabilir'' başlıklı yazısında Abdullah Öcalan'ı 'Kürt halk hareketinin babası' olarak nitelendirdi.



Elif Şafak'ın Financial Times'a yazdığı yazıdan bir bölüm;


''Seçimde sonuç ne olursa olsun, demokrasinin Kürtler için inişli çıkışlı bir yol olarak kalması muhtemeldir. Hareket ülkenin geri kalanına da egemen olan otoriterlik kültüne bağışık değildir. PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan Kürt hakları hareketinin babası kabul edilir.



HDP yüzde 10 barajını geçmede başarısız olur ve Kürtler Meclis'te temsil edilemezse, Kürt siyasetinde şahinlerin etkisi artabilir. Türkiye de silahlı çatışma günlerine geri dönebilir''



#elif şafak
#elif şafak yazısıhdp
#seçimler
#abdullah öcalan
9 yıl önce