|

Elime bir taş aldım bekledim...

Ankara
00:00 - 12/11/2011 Cumartesi
Güncelleme: 02:06 - 12/11/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Elime bir  taş aldım  bekledim...
Elime bir taş aldım bekledim...

Vanlı depremzedelere yardımda bulunmak üzere geldiği şehirde 5,6'lık ikinci deprem sonrası göçük altında kalan ve 5 saat sonra kurtarılan Miyuki Konnai, hayata bir taş parçasıyla tutunduğunu söyledi. Tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, göçük altından kurtarılma öyküsünü anlatan Konnai, Türkiye'ye 7,2'lik depremden etkilenen afetzedelere yardım etmek üzere geldiğini söyledi. Van'daki yetkililerle yardım konusunda işbirliği yaptıklarını ve bu sayede birçok depremzedeye ulaşabildiklerini kaydeden Konnai, ancak son 5,6'lık deprem sonrasında yıkılan Bayram Otel'in göçüğü altında kaldığını hatırlattı. Konnai, "Türkiye'ye yardım için geldim, ama şimdi ben kurtarıldım. Artık depremzedelerin ne hissettiğini daha iyi anlıyorum. Ben de bir deprem kurbanı oldum" diye konuştu.

KURTARILACAĞIMDAN NEREDEYSE EMİNDİM

Göçük altındayken eline aldığı küçük bir taş parçasıyla yardım ekiplerinin kendisini kurtarmasını beklediğini anlatan Miyuki Konnai, "Çevremde irili ufaklı çok fazla taş yığını vardı, kurtarılacağımdan emindim. Elime küçük bir taş parçası alarak ekiplerin bana ulaşmasını bekledim. Bu taş parçası artık beni Türkiye'ye, Türk insanına ve depremzedelere bağlayacak, onu hep yanımda taşıyacağım" ifadelerini kullandı.

ENKAZDA TÜRKÇE VE JAPONCA SÖZLÜK

Göçük altındayken Türkçe-Japonca sözlüğüne de ulaşabildiğini ifade eden Konnai, göçük altından bu sözlüğü de alarak çıkarıldığı için mutluluk duyduğunu söyledi. Van'da yaptıkları yardımların yer aldığı not defterini de gösteren Konnai, bu defteri de göçük altından çıkarılırken yanına aldığını söyledi. Ülkesinde Türkçe öğrenmek için kursa gittiğini belirten Konnai, kendisini kurtaran yardım ekibine ve Türk halkına teşekkür ederek, Türkçe "Her şey için teşekkür ederim. Türkiye'yi ve insanlarını çok seviyorum" şeklinde konuştu.




12 yıl önce